Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

«Πράσινα Σημεία» για ανακύκλωση συσκευών, στους Δήμους Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΑΚ συζητήθηκε η έγκριση του πρώτου πρακτικού διαγωνισμού για τις μελέτες, που αφορούν την ωρίμανση των έργων κατασκευής Πράσινων Σημείων στους Δήμους Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας.

«Είναι μία πολύ σημαντική παρέμβαση, η οποία έχει αποφασιστεί να γίνει σε αυτές τις πόλεις. Και αυτή η μελέτη χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης. Σύντομα, μετά την έγκριση του πρακτικού θα ακολουθήσει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών οπότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ολοκλήρωση αυτής της μελέτης. Ακολούθως θα αναζητήσουμε πόρους για την χρηματοδότηση της κατασκευής των Πράσινων Σημείων», ανέφερε το μέλος της, Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης,
«Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις που αναμένεται να επιλύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλες τις πόλεις της Κρήτης, αλλά και του Νομού Λασιθίου όσον αφορά το “πέταγμα” συσκευών κι άλλων κατασκευών σε χώρους που προσβάλουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Συσκευές όπως ηλεκτρικές, ξύλινα, μεταλλικά αντικείμενα, όπως έπιπλα, ελαστικά αυτοκινήτων κλπ. Όλα αυτά που βλέπουμε δυστυχώς ατάκτως ερριμμένα σε διάφορα ρέματα και αλλού. Με την κατασκευή των Πράσινων Σημείων θα μπει και σε αυτό το θέμα μία τάξη στις τρεις μεγάλες πόλεις του Νομού», εξήγησε ο κ. Πατεράκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας