Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγάπης στην πόλη της Σητείας

Μέσα στην ατμόσφαιρα της Αναστάσιμης χαράς και λαμπρότητας τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, 8 Απριλίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας η Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού της ημέρας του Πάσχα ή Εσπερινού της Αγάπης,
χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου της ευρύτερης περιοχής της Σητείας.
Κατά την τάξη ο Σεβασμιώτατος ενδύθηκε άπασαν την Αρχιερατική στολή στο κέντρο του ιερού ναού κάτω από τον Πολυέλαιο, ενώ ο Χορός υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου πρωτ. Νικολάου Αλεξάκη έψαλε το καθιερωμένο Δοξαστικό «Αναστάσεως ημέρα…» σε αργό μέλος. Μετά την είσοδο και το «Φως Ιλαρόν» η διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή αναγνώσθηκε σε πέντε γλώσσες, υποδηλώνοντας ότι το κήρυγμα της Αναστάσεως του Χριστού αφορά όλη την οικουμένη και όλα τα έθνη. Συγκεκριμένα, από την Ωραία Πύλη ο Σεβ. Μητροπολίτης ανέγνωσε το ιερό Ευαγγέλιο στην ελληνική γλώσσα, και ακολούθως ανέγνωσαν ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης στη σερβική, ο Αιδεσιμολ. Πρεσβ. Εμμανουήλ Φραγκιαδάκης στη λατινική, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Ιωάννης Καριχημάκης στην αγγλική, και τέλος ο Χορός των Ιεροψαλτών απέδωσε μελωδικότατα το ευαγγελικό ανάγνωσμα στην ομηρική γλώσσα, ενώ τέλος ο Αρχιδιάκονος Αμβρόσιος Σκαρβέλης ανέγνωσε και πάλι στην ελληνική από τον Άμβωνα.
Την Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου για το Άγιο Πάσχα ανέγνωσε ο Πανοσιώτατος Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού.
Μετά το Δοξαστικό των Αποστίχων «Αναστάσεως ημέρα…» έγινε ο καθιερωμένος ασπασμός της αγάπης και ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος μοίρασε σε όλους τους παρισταμένους πιστούς ευλογημένα Πασχαλινά αυγά και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με τη χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου.
Στην Ακολουθία παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της πόλεως, καθώς και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης.

Πηγή : Ανατολή

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2018/04/IMG_3422.jpg

Συνολικες προβολες σελιδας