Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Πρώτο "ναι" στην..."κουρεμένη" επένδυση της Τοπλού

Ένα «ναι» με ευρεία σχετικά πλειοψηφία επιφύλασσε τελικά το χθεσινό... πρώτο ημίχρονο των γνωμοδοτήσεων της Περιφέρειας Κρήτης για την πολυσυζητημένη επένδυση στη Μονή Τοπλού. Πρώτο ημίχρονο, γιατί το Περιφερειακό Συμβούλιο κλήθηκε να γνωμοδοτήσει επί της στρατηγικής περιβαλλοντικής μελέτης για το χωροταξικό κομμάτι της επένδυσης. Και όχι για αυτές καθαυτές τις τουριστικές εγκαταστάσεις, δηλαδή για το συνολικό έργο που θα τεθεί μελλοντικά προς γνωμοδότηση στο συμβούλιο...

Για το πρώτο πάντως σκέλος, τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων «Ίτανος Γαία» για την έκταση στο Τοπλού, η συναίνεση ήταν ευρεία χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αν και δεν έλειψαν οι επιφυλάξεις και οι προβληματισμοί από συμβούλους όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης, το σώμα αποδέχτηκε στην πλειονότητά του τη θετική υπό όρους εισήγηση της περιφερειακής Αρχής, «μετρώντας'', όπως φάνηκε, το «κούρεμα» κατά 2/3 που έχει γίνει από πλευράς επενδυτών.


Κατά της μελέτης ψήφισαν οι 2 σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι κ.κ. Ορφανός και Βρύσαλης, και ο σύμβουλος της «Μία Κρήτη» Αριστείδης Παπαδάκης. «Παρών» ψήφισαν οι σύμβουλοι της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας κ.κ. Βαρδουλάκης και Αγγελάκη, όπως επίσης και ο κ. Ηλιάκης από την πλειοψηφούσα παράταξη του Σταύρου Αρναουτάκη. 
 
Πηγή : Nέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας