Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΒΕΙ

Του Παντελή Πετυχάκη
petixakis1
Στο καφενείο θαμώνας, αυστηρός αντικαπνιστής σχολίασε τους καπνίζοντες ότι ενώ κρατούν στο χέρι τους το πακέτο που αναγράφει σε όλες τις πλευρές ότι το τσιγάρο σκοτώνει τον καπνιστή αυτοί συνεχίζουν να καπνίζουν.

Συνέχισε να λέει ότι αυτοί είναι εγκληματίες και δεν σέβονται ούτε τα παιδία τους, ούτε τους συνανθρώπους τους.
Σε κάποια φάση της συζήτησης συμμετείχε και τρίτος ο οποίος χαρακτήρισε τους καπνίζοντες μειωμένης πνευματικής στάθμης και άλλους χαρακτηρισμούς, οπότε ο αμετανόητος καπνιστής λέει σε ένα γνωστό του θα του κάνω μήνυση και θα είσαι μάρτυρας.
Στο δικαστήριο οι μάρτυρες και των δύο πλευρών είπαν την αλήθεια. Όταν ο πρόεδρος ρώτησε τον μηνυτή γιατί υπέβαλλε μήνυση, αυτός φυσικά είπε ότι τον προσέβαλλε διότι του είπε ότι είναι μειωμένης πνευματικής επάρκειας. Ο πρόεδρος τον ρώτησε με ποία αφορμή σου τα είπε; Εκείνος είπε την αλήθεια «γιατί καπνίζω» και ο πρόεδρος υπαγόρευσε στην γραμματέα την απόφαση «ο κατηγορούμενος είναι αθώος διότι έκανε ακριβή χαρακτηρισμό και τα έξοδα καταλογίζονται σε βάρος του μηνυτή για άσκοπη απασχόληση της δικαιοσύνης». Και πάλι μετά την απόφαση, η συζήτηση στο καφενείο και το θέμα για την κριτική που γίνεται στη Δικαιοσύνη και προτάθηκε η διενέργεια δημοψηφίσματος για να μάθουμε την άποψη των απλών πολιτών για την παραπάνω απόφαση. Για την κριτική που γίνεται τις τελευταίες μέρες στο κοινοβούλιο για τη δικαιοσύνη εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Άραγε μετά τα παραπάνω θα βρεθεί κάποιος αναγνώστης να αναθεωρήσει την θέση του και να κόψει το τσιγάρο;
Είδωμεν

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας