Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ


Ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος» οργανώνει Έκθεση Αναλογικής Φωτογραφίας: "Αναλογικοί Άνθρωποι σε έναν Ψηφιακό Κόσμο" στον ανοιχτό χώρο της ατμοσφαιρικής αυλής του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Σητείας, Καπετάν Σήφη 26. 

Τρεις ερασιτέχνες της φωτογραφίας βλέπουν  ανθρώπους και τοπία από διαφορετικές οπτικές, μέσα από τα σκόπευτρα παλιών αναλογικών μηχανών, και μας παρουσιάζουν τις εικόνες που κατέγραψαν στο φιλμ και πέρασαν από τον μαγικό κόσμο του σκοτεινoύ θαλάμου. Στην εποχή μας, παρά την καθολική επικράτηση της ψηφιακής φωτογραφίας στις τέχνες και την καθημερινότητά μας, η αναλογική φωτογραφία, με μέσο της πάντα το φιλμ, εξακολουθεί να μας χαρίζει τη χαμένη φυσικότητα και αναλογικότητα της ζωής μας.
Οι ατέλειες, ο "δημιουργικός" κόκκος, και οι αδυναμίες του φιλμ σε σύγκριση με τα αψεγάδιαστα ψηφιακά μέσα - και την υιοθέτηση της λογικής της “τελειότητας” της εικόνας της σύγχρονης εποχής - επαναπροσδιορίζουν τη ζωή, όπως στ´ αλήθεια είναι: την απεικονίζουν με φυσικότητα και ρεαλισμό και με όλους τους ενδιάμεσους γκρίζους “τόνους” της.
Συμμετέχοντες: Hansueli Trachsel(Ελβετία), Γιώργος Ναβροζίδης και Γιώργος Βασιλειάδης (Σητεία)
Εγκαίνια : Παρασκευή 28  Ιουλίου 2017, στις 19:00
Διάρκεια Έκθεσης: Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 έως Σάββατο 5 Αυγούστου 2017-07
 Ώρες Έκθεσης : 10:00 – 14:00 (ώρες λειτουργίας ΛΙΜΣ)και απογεύματα 19:00 – 21:30 
Ελεύθερη Είσοδος
Από τον Προοδευτικό Σύλλογο Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος»



Συνολικες προβολες σελιδας