Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Το Θέατρο Σητείας παρουσιάζει την «Κουζίνα»

Το θεατρικό του Arnold Wesker «Η Κουζίνα» παρουσιάζει τις επόμενες ημέρες, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Θέατρο της Σητείας.
Το έργο εκτυλίσσεται στην κουζίνα ενός εστιατορίου στο μεταπολεμικό Λονδίνο.
Στην διάρκειά του οι θεατές παρακολουθούν την τριβή μαγείρων και σερβιτόρων, αφεντικών και εργαζόμενων, αλλά και την σχέση όλων αυτών με την εργασία τους που από πηγή δημιουργίας κι έμπνευσης μετατρέπεται σε καταπιεστική διεκδίκηση της επιβίωσης…
Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές του Θεάτρου της Σητείας, πολυπρόσωπη, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Σητειακής Θεατρικής Ομάδας κ. Γιώργος Οικονομάκης. Ένα έργο πρωτοποριακό που θα παρουσιαστεί στο κοινό της περιοχής την Τετάρτη 17, την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Μαΐου στο Γυμναστήριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας.
Στα 24 χρόνια δράσης του το Θέατρο της Σητείας έχει ανεβάσει πολλές παραστάσεις, αλλά θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη είναι από τις μεγαλύτερες. Είναι ένα έργο δυνατό, με πολλή κίνηση και νομίζω ότι καθ’ όλη τη διάρκειά του θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών.
Είναι η μία από τις δύο παραστάσεις που ανεβάζει φέτος το Θέατρο της Σητείας. Ήδη έχει παρουσιαστεί με επιτυχία η παράσταση «Βαριέμαι». Οι δύο αυτές παραστάσεις θα ταξιδέψουν και σε άλλες πόλεις της Κρήτης, στον Άγιο Νικόλαο, στην Ιεράπετρα και στο Ηράκλειο.
Μετά το πέρας της διαδρομής αυτής θα ακολουθήσουν και εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Θεάτρου της Σητείας πρόσθεσε ο κ. Οικονομάκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας