Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Κάμερες ΒΟΑΚ: 98.000 κλήσεις σε τρία χρόνια!

Επειδή δεν γνωρίζω κανένα συμπολίτη μας να έχει πάρει κλήση από τις κάμερες που υπάρχουν στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, πάντα είχα την απορία πόσες έχουν καταγραφεί. Πληροφορηθήκαμε λοιπόν ότι, σε τρία χρόνια, οι κάμερες στον ΒΟΑΚ έχουν μοιράσει συνολικά 98.000 κλήσεις!

Δεν γνωρίζω αν αυτό έχει συμβάλλει στην μείωση των τροχαίων στον συγκεκριμένο δρόμο, αλλά οι καθημερινές «κακές» ειδήσεις -από όλη την Κρήτη- δείχνουν ότι η παραβατικότητα των οδηγών πολύ δύσκολα θα μειωθεί.
Οι περισσότερες από τις κλήσεις που βεβαιώθηκαν στον ΒΟΑΚ αφορούν το όριο ταχύτητας. Αναφέρεται ότι οι κάμερες δεν αποδίδουν όσο θα περιμέναμε, γιατί αρκετοί οδηγοί, γνωρίζοντας πού είναι τοποθετημένες, ελαττώνουν την ταχύτητα του οχήματός τους, όταν πλησιάζουν και μετά… πατητοί πάλι!
Τα πρόστιμα, αυτά είναι αρκετά μεγάλα. Είναι χρηματικά και, ανάλογα με την περίπτωση και την παράβαση, οι οδηγοί καλούνται ακόμη και να παραδώσουν το δίπλωμά τους. Άλλοτε αφαιρείται η άδεια οδήγησης και οι παραβάτες αναγκάζονται να δώσουν εξετάσεις από την αρχή για να την αποκτήσουν.
Λ.Κ.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας