Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Θετικά γνωμοδότησε το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη γέφυρα Χαμεζίου

Το Ελεγκτικό Συνέδριο γνωμοδότησε θετικά για την ενίσχυση της ανωδομής της υφιστάμενης κοιλαδογέφυρας του Χαμεζίου και πλέον προχωρεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο και για την έναρξη των εργασιών ώστε να ολοκληρωθεί το τόσο σημαντικό αυτό έργο, που «έχει περάσει από σαράντα κύματα».

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα προβλέπονται, αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, ακολούθως να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να ξεκινήσουν οι εργασίες το ταχύτερο δυνατόν, ανέφερε ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ κ. Γιώργος Αγαπάκης. Επειδή καθοριστικός παράγοντας είναι η ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου δεν μπορεί αυτή την στιγμή  να προσδιοριστεί σε απόλυτα δεδομένα.
«Όμως», όπως τόνισε ο κ. Αγαπάκης, «σκοπός είναι να προλάβουμε το δυνατόν, την φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Ο προβλεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης της εργολαβίας ήταν περίπου ένα τρίμηνο, όμως θα γίνει επαναπροσδιορισμός και θα επιδιωχθεί να μειωθεί το χρονικό αυτό πλαίσιο».
Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών στη γέφυρα.
«Η πρώτη δουλειά που πρέπει να γίνει είναι η δοκιμαστική φόρτιση της παλιάς γέφυρας, οι επόμενες εργασίες αφορούν την ολοκλήρωση των πεζοδρομίων, την κατασκευή ασφαλτικών, ηλεκτροφωτισμού. Με το χρονοδιάγραμμα που θα συνταχθεί -υπολογίζαμε ότι χρειαζόταν ένα τρίμηνο για την υλοποίηση τους- να συμπιέσουμε τον χρόνο όσο γίνεται με σκοπό να δοθεί το όλο έργο το ταχύτερο δυνατόν.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας