Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Σε άνοδο ο τουρισμός της Σητείας

Ολοκληρώνεται η τριετής θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας και την Κυριακή 2 Απριλίου θα γίνει εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Προχωρώντας σε έναν σύντομο απολογισμό της τριετίας που είχε την προεδρία ο κ. Γιάννης Κακουράκης, είπε ότι «ήταν μία αποδοτική τριετία στη διάρκεια της οποίας υπήρξε έντονη δραστηριότητα από την πλευρά του σωματείου με  σημαντικά αποτελέσματα για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος και την προβολή της περιοχής. Ταυτόχρονα συνεχής ήταν η δράση του Δ.Σ. για την προώθηση, την διεκδίκηση και την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τον ξενοδοχειακό κλάδο καθώς και η παρουσία του στα τοπικά και κοινωνικά δρώμενα μέσω παρεμβάσεων και κάθε μορφή στήριξης του τόπου».

Οι πτήσεις τσάρτερ
Ως μία πολύ θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο κ. Κακουράκης την έναρξη πτήσεων τσάρτερ από χώρες του εξωτερικού για το αεροδρόμιο της Σητείας. «Το άνοιγμα ενός προορισμού», τόνισε, «είναι μία πολύ μεγάλη υπόθεση. Πρόκειται για μία προσπάθεια των τελευταίων κυρίως χρόνων που συνεχώς εντείνεται. Σε συνεργασία με το Δήμο και τον ΟΑΣ, η Ένωση Ξενοδοχείων εστιάζει στην προβολή της περιοχής δεδομένου ότι η Σητεία δεν ήταν γνωστή ως προορισμός ή πολύ γνωστή, όπως άλλες περιοχές της Κρήτης. Έτσι λοιπόν έπρεπε και πρέπει να προωθηθεί περισσότερο για να γίνουν γνωστά τα πλεονεκτήματα της περιοχής, που είναι πολλά, ώστε να προκληθεί ενδιαφέρον από τουριστικά γραφεία του εξωτερικού.
Η προσπάθεια αυτή αποδίδει καρπούς, αφού -όπως είναι γνωστό- από τον ερχόμενο Μάιο δημιουργείται ένας νέος προορισμός με πτήσεις τσάρτερ από τη Δανία και τη Σουηδία για την Σητεία. Δύο πτήσεις εβδομαδιαίως μέχρι και τον Οκτώβριο με επισκέπτες που θα απολαμβάνουν τις διακοπές τους στη Σητεία, την περιοχή του Παλαικάστρου και του Μακρύ Γιαλού. Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή μετά την συμμετοχή της Ένωσης, του Δήμου και του ΟΑΣ πρόσφατα στην έκθεση τουρισμού της Δανίας.
Δεν είναι κάτι απλό. Πρέπει να εργαζόμαστε συστηματικά για την προβολή της περιοχής μας. Με την συμμετοχή μας σε εκθέσεις στοχευμένες, με επαφές με τουριστικούς πράκτορες, με την σωστή διαφήμιση του τόπου. Στην επίτευξη του στόχου αυτού χρησιμοποιούμε κάθε πρόσφορο μέσο, έντυπο και ηλεκτρονικό, φιλοξενία δημοσιογραφικών αποστολών, συμμετοχή στις εκθέσεις, επαφές με αρμοδίους του τουρισμού. Είναι μία δράση που δεν σταματάει.
Ο τουρισμός είναι ένα ευαίσθητο προϊόν, επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Για την περιοχή μας είναι ένας από τους δύο σημαντικούς πυλώνες -γεωργία και τουρισμός- ανάπτυξης. Υπάρχουν περιθώρια, όμως χρειάζεται πολλή δουλειά για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα», επεσήμανε.

Η έλλειψη υποδομών
«Ένας καθοριστικός παράγοντας φυσικά», συνέχισε ο κ. Κακουράκης, «είναι η αξιοποίηση του αεροδρομίου Σητείας, που είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής για την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα όμως πρέπει να ολοκληρωθούν και άλλες υποδομές, όπως οι οδικοί άξονες, και να ενισχυθούν, όπως το λιμάνι, για να αναπτυχθεί η κρουαζιέρα. Σημαντική είναι βέβαια η δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων δεδομένου ότι ο αριθμός των οργανωμένων κλινών είναι μικρός στην περιοχή της Σητείας».
Οι υπόλοιποι τομείς δράσης της Ένωσης Ξενοδοχείων εστιάζουν στην προώθηση και στην διευθέτηση θεμάτων που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός κλάδος. Παράλληλα το σωματείο μετέχει σε τοπικές και περιφερειακές επιτροπές, αναπτυξιακές εταιρίες (ΟΑΣ, Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή «Πλοηγός» κλπ.), που έχουν αναπτυξιακό ρόλο.
Επίσης να επιδείξει και κοινωνική δράση, καθώς βοηθά με όποιο τρόπο ζητηθεί την λειτουργία δομών, όπως του Νοσοκομείου και άλλων.

Οι εκλογές
Ο κ. Κακουράκης απηύθυνε σε όλα τα μέλη του σωματείου πρόσκληση να πλαισιώσουν την προσπάθεια, να ενεργοποιηθούν περαιτέρω και να συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.
«Πρέπει να βοηθήσουν όλοι, άνθρωποι που έχουν όρεξη για να συνεχιστεί το έργο του σωματείου που περιλαμβάνει πολλούς τομείς με κυρίαρχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Είναι ένα σωματείο με ένα μεγάλο φάσμα δράσης και απαιτείται η συμμετοχή των μελών του», κατέληξε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας