Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Εθελοντές για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας στη Σητεία




Την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 στην παραλία της Σητείας στερεώθηκαν ξύλινοι πάσσαλοι προκειμένου να περιοριστεί η διέλευση τροχοφόρων στις εκτάσεις που ωοτοκεί η θαλάσσια χελώνα.

Στην εργασία της στερέωσης συνέβαλε η ομάδα μας ενώ η βασική δουλειά έγινε από τη δημοτική αρχή, το ΔΟΚΑΣ και το Γεωπάρκο Σητείας τους οποίους και ευχαριστούμε. Πρόκειται για την έμπρακτη απάντηση σε παλαιότερο αίτημά μας και θα συμβάλει σημαντικά στην προστασία της ωοτοκίας.
Με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζουμε στους συνδημότες μας και ενημερώνουμε τους επισκέπτες ότι αν αντιληφθούμε θαλάσσια χελώνα στην παραλία δεν πλησιάζουμε, δεν κάνουμε θόρυβο, δεν ανάβουμε φώτα, δεν φωτογραφίζουμε με φλας, δεν κινούμαστε απότομα. Μπορούμε να παρακολουθήσουμε διακριτικά ξαπλωμένοι μπρούμυτα και σε απόσταση. Σημειώνουμε ότι πέρυσι η χρήση φλας είχε σαν αποτέλεσμα δύο άστοχες προσπάθειες ωοτοκίας οι οποίες μπορεί και να οδήγησαν σε αποβολές μέσα στη θάλασσα.
 Όσοι συνδημότες θα ήθελαν να συμμετέχουν στην ομάδα μας για το ερχόμενο διάστημα μπορούν να επικοινωνήσουν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 6983514966 και 6972915517.   

Συνολικες προβολες σελιδας