Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

«Η Παρέα» Μαρτίου του Γυμνασίου Τουρλωτής

Κυκλοφόρησε η διμηνιαία σχολική εφημερίδα του Γυμνασίου Τουρλωτής «Η Παρέα μας» (αριθμός φύλλου 63, Μάρτιος 2017) με πολλά και ενδιαφέροντα κείμενα. Επιλέγω ένα απόσπασμα από ό,τι έγραφε η μαθήτρια Χριστίνα Μετζογιαννάκη- Γιοστ για όπερα που παρακολούθησε στο «Ρεξ» του Αγίου Νικολάου:

«Ρωτήσαμε για την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης τον κύριο Άντριου, φίλο μας από τον Ορειβατικό Σύλλογο του Αγίου Νικολάου. Έχει πάει αρκετές φορές, μια που συνεργαζόταν επαγγελματικά μαζί της.
Μας είπε ότι το εισιτήριο αρχίζει από 70 δολάρια, που εμένα μου φαίνεται αρκετά φθηνό, ότι έχει διάφορες παραστάσεις κάθε μέρα ακόμα και μεσημεριανές ώρες και παρ’ όλ’ αυτά είναι πάντα φουλ το θέατρο.
Μετά μας είπε ότι, πριν μπεις στην αίθουσα, σου δίνουν καραμέλες, για να μην βήχεις και ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της παράστασης.
Τέλος, μας είπε ότι οι τραγουδιστές δίνουν παραστάσεις το πολύ δύο φορές την εβδομάδα…γι’ αυτό και τα έργα εναλλάσσονται για να μπορούν να ξεκουράζουν τις φωνές τους.
Τέλος, θέλω να πω ότι στην όπερα παρατήρησα ότι μετράει μόνο η φωνή και δεν νοιάζονται καθόλου εάν είσαι κοντός, ψηλός, παχύς, λεπτός ή από ποιά χώρα κατάγεσαι, κάτι το οποίο το θεωρώ πολύ καλό!»
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας