Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Εργαστήρι «Η Τέχνη του πλεξίματος του Σταυρού των Βαΐων» από τον Π.Σ.Σ. "Ο Βιτσέντζος Κορνάρος"



Ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος» διοργανώνει και φέτος το εργαστήριο κατασκευής σταυρών με βάγια, ενόψει και της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας, της Κυριακής των Βαΐων, που πλησιάζει.
Το εργαστήρι θα υλοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 1η Απριλίου 2017 και ώρα 15:30 στο χώρο του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου στη Σητεία, σε συνεργασία με τον κο Κοκκολάκη Ιωάννη.
Το εργαστήριο, που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, και το οποίο φιλοδοξούμε να καταστεί θεσμός του Συλλόγου αλλά και της πόλης μας, έχει ως στόχο να συμβάλλει στη διατήρηση του πατροπαράδοτου εθίμου της περιοχής μας και άνθρωποι που γνωρίζουν την τέχνη να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους σε μικρούς και μεγάλους.
Πρόκειται για ένα παλαιότατο έθιμο της Χριστιανοσύνης, το οποίο καθιερώθηκε ήδη από τον 9ο αιώνα μ.Χ. Με κλαδιά βαγιών από φοίνικες υποδέχτηκαν τον Ιησού στα Ιεροσόλυμα, μετά την ανάσταση του Λαζάρου, και έτσι καθιερώθηκε ο στολισμός των εκκλησιών με βάγια και το μοίρασμα αυτών στους πιστούς.
Σας καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχετε στο εργαστήρι μας και όλοι μαζί να μυηθούμε στα μυστικά της τέχνης του πλεξίματος των σταυρών με βάγια. Θα σας περιμένουμε στο χώρο του ΛΙΜΣ για να δημιουργήσουμε παρέα! Είσοδος ελεύθερη!
Από το Δ.Σ. του Προοδευτικού Συλλόγου Σητείας
«Ο Βιτσέντζος Κορνάρος»


Συνολικες προβολες σελιδας