Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Πρόβλημα ότι δεν υπάρχουν οργανωμένες κλίνες στην περιοχή της Σητείας

Θετικά είναι για το Δήμο Σητείας τα μηνύματα για τη νέα τουριστική σαιζόν. Σημαντικός παράγοντας είναι η έναρξη από τον Μάιο δύο πτήσεων τσάρτερ εβδομαδιαίως από την Σκανδιναβία για το αεροδρόμιο της Σητείας μέσω του τουριστικού γραφείου «Apollo».

«Πράγματι», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης, «τα μηνύματα για την νέα τουριστική περίοδο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι αρκετά καλά. Γενικά οι κρατήσεις στην χώρα μας, αλλά και στην περιοχή μας έχουν αυξητική τάση.
Ειδικότερα για την περιοχή μας σημαντική είναι η συνεργασία που έχουμε από φέτος με το ταξιδιωτικό σκανδιναβικό γραφείο «Apollo», το οποίο θα ξεκινήσει δύο πτήσεις τσάρτερ, η μία από τις 14 και η άλλη από τις 25 Μαΐου. Αυτό αλλάζει τα δεδομένα της περιοχής μας και πιστεύω ότι, αν όλα πάνε καλά -ας μην ξεχνάμε ότι ο τουρισμός είναι ένα ευαίσθητο προϊόν που κινείται ανάλογα με τις συγκυρίες, η ερχόμενη τουριστική περίοδος θα είναι αρκετά καλή».
Από το Μάιο λοιπόν «ανοίγει» ουσιαστικά ένας νέος προορισμός, αφού οι επισκέπτες θα φτάνουν στην Σητεία με τις δύο πτήσεις τσάρτερ από την Δανία και την Σουηδία. Οι πτήσεις θα συνεχιστούν ως τις 21 Οκτωβρίου.

«Να προσέξουμε αυτούς τους ανθρώπους»
Οι επισκέπτες θα διαμένουν και έχουν «κλείσει» κλίνες κυρίως στη Σητεία και στην περιοχή του Παλαικάστρου και του Μακρύ Γιαλού.
«Είναι», σημείωσε ο κ. Κακουράκης, «ελεύθεροι τουρίστες, να επιλέξουν την σίτισή τους και όλα τα υπόλοιπα. Πρέπει να προσέξουμε αυτούς τους ανθρώπους γιατί ένας αγώνας είναι να φέρεις πελάτες στον τόπο σου ένας άλλος είναι να τους κρατήσεις. Πρέπει να προσφέρουμε καλές υπηρεσίες, άψογες για την εξυπηρέτησή τους. Η περιοχή μας σίγουρα τους καλύπτει, εξ ου και η έναρξη των πτήσεων από το γραφείο. Χρειάζεται να στηρίξουμε όλοι μας αυτή την προσπάθεια».

Η συμμετοχή στις εκθέσεις
«Είναι», συνέχισε, «μία προσπάθεια αρκετών ετών που αποδίδει τώρα καρπούς. Το συγκεκριμένο γραφείο μάλιστα έχει στόχευση προώθησης της περιοχής με ορίζοντα πενταετίας. Το να ανοίξεις έναν προορισμό δε σημαίνει ότι πατάς ένα κουμπάκι. Είναι μία μεγάλη προσπάθεια, συνεχής, επίμονη. Εμείς σε συνεργασία με το Δήμο και τον ΟΑΣ καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια τα τελευταία χρόνια για να επιτευχθεί.
Και πρόσφατα στην έκθεση τουρισμού στη Δανία η παρουσία της Σητείας ήταν αισθητή και το αποτέλεσμα έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται, αφού τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεκινήσει κρατήσεις στην περιοχή της Σητείας.

Η έλλειψη οργανωμένων κλινών
Όμως με την έναρξη των δύο πτήσεων τσάρτερ στην περιοχή καλύπτονται κατά πολύ οι κλίνες, των οποίων -ως γνωστόν- ο αριθμός είναι περιορισμένος.
«Δυστυχώς δεν υπάρχουν κρεβάτια, οργανωμένες κλίνες στην περιοχή μας. Οι tour operators ψάχνουν μαζεμένα κρεβάτια, ξενοδοχειακές μονάδες ή διαμερίσματα, που να έχουν κάποιο αριθμό κλινών. Δεν μπορούν να κάνουν πρόγραμμα σε μονάδες κάτω των δέκα ή έστω επτά δωματίων.
Δεν υπάρχουν λοιπόν δυνατότητες για την πραγματοποίηση πολλών πτήσεων τσάρτερ, για οργανωμένο τουρισμό στην περιοχή μας με τα σημερινά δεδομένα, αφού δεν υπάρχουν ξενοδοχεία που να έχουν πολλές κλίνες. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς δεν συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Αντίθετα, και υπάρχει ενδιαφέρον για την περιοχή μας κι από άλλες χώρες. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν έχουμε οργανωμένες κλίνες», τόνισε ο κ. Κακουράκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή  : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας