Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

«Άνοιγμα» στη σκανδιναβική αγορά

Τις πύλες της ανοίγει αύριο 24 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει ένα διήμερο η διεθνής τουριστική έκθεση «Ferrie for alle» στο Χέρνιγκ της Δανίας. Στην έκθεση θα συμμετάσχει και η Περιφέρεια Κρήτης με δικό της περίπτερο, όπου την εποπτεία θα έχει το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, με υπεύθυνη την Μαρία Λαβδάκη.

Το 2016 η συγκεκριμένη έκθεση είχε 62.000 επισκέπτες και 1.100 εκθέτες, 186 δημοσιογράφους και 4.000 επιχειρηματικούς επισκέπτες. Έχει καθιερωθεί πλέον, από το 1997 που ξεκίνησε, ως η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση που απευθύνεται στους «καταναλωτές διακοπών». Το 2016 στην έκθεση αντιπροσωπεύτηκαν 51 χώρες με επίσημες αποστολές από Γραφεία Τουρισμού ή πρεσβείες τους. Έλαβαν μέρος 69 τουριστικά πρακτορεία και 11 αεροπορικές εταιρείες.
Στο διεθνές αυτό τουριστικό φόρουμ, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον σκανδιναβικό τουρισμό, μετέβησαν ήδη από χθες ο Δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σητείας Γιάννης Κακουράκης. Σκοπός του ταξιδιού των δύο παραγόντων της Σητείας είναι η προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και του αεροδρομίου Σητείας.
Η σκανδιναβική αγορά αποτελεί μια αγορά ποιοτικού τουρισμού και αποτέλεσε στόχο για τη Σητεία τα τελευταία χρόνια, επιτυγχάνοντας, τελικά, να πετύχει τη διείσδυσή της στην αγορά αυτή, με τη στενή συνεργασία των τοπικών φορέων της με έναν από τους πρωταγωνιστές σκανδιναβούς «τουρ οπερέιτορς».
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γιάννης Κακουράκης επεσήμανε ότι «η Σητεία καλύπτει οριακά με τις ξενοδοχειακές κλίνες που διαθέτει τη ζήτηση από τη σκανδιναβική αγορά. Υπήρξε σχετική καθυστέρηση στην εκδήλωση του ενδιαφέροντος από το σκανδιναβικό τουριστικό γραφείο και στα συμβόλαια που υπογράφηκαν, εντούτοις θα βρεθούν οι κλίνες ώστε να καλυφθεί ο αριθμός των τουριστών που θα μεταφέρονται με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις στο αεροδρόμιο Σητείας.
Δύο πτήσεις τσάρτερ θα ξεκινήσουν να προσγειώνονται από 14 Μαΐου στο αεροδρόμιο Σητείας μεταφέροντας, το ένα Δανούς και το άλλο Σουηδούς τουρίστες. Το ένα θα είναι 180 και το δεύτερο 140 θέσεων.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας