Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Παραλιακος Σητειας : 6 ΑΛΗΘΕΙΕΣ & 6 ΨΕΜΜΑΤΑ

Παρακολουθώντας την παραληρηματική συνέντευξη του Δημάρχου Σητείας κου Πατεράκη, θα θέλαμε να απευθυνθούμε στους κατοίκους του Δήμου μας και να υπενθυμίσουμε ξανά τις θέσεις μας που έχουμε υποστηρίξει ΔΗΜΟΣΙΑ με περισσή σοβαρότητα και υπευθυνότητα όλο αυτό το διάστημα, για το γνωστό θέμα του παραλιακού δρόμου. Αναφέρουμε λοιπόν πρώτα τις ΑΛΗΘΕΙΕΣ σχετικά με τις θέσεις μας:

1) ΠΑΝΤΑ σε όλες μας τις αναφορές μιλούσαμε ΠΡΩΤΑ από όλα για την αποκατάσταση του δρόμου και μάλιστα από την πλευρά μας πιέζαμε και πιέζουμε σε διάφορες κατευθύνσεις για τον σκοπό αυτό. Οποιαδήποτε άλλη αναφορά ξεπερνά τα όρια της ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ και της ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ.
2) ΚΑΝΕΝΑΣ από την Δημοτική μας ομάδα δεν είναι μέχρι σήμερα αντίθετος με την μελέτη του ΙΤΕ, για τους υποθαλάσσιους υφάλους στον κόλπο της Σητείας, παρά το γεγονός  ότι , σύμφωνα με την απάντηση του ίδιου του μελετητή κου Καμπάνη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, απαιτούνται για την υλοποίηση του τουλάχιστον 1.500.000-2.000.000 € και 4-5 χρόνια.
3) Ανακαλύψαμε και αναδείξαμε το γεγονός της ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ από τον Δήμαρχο του αρχικού σχεδίου της καταστροφικής λιθορριπής (4 μήνες νωρίτερα είχε κοινοποιηθεί το σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας στον Δήμαρχο και δεν είχε ενημερώσει ούτε τους δικούς του δημοτικούς συμβούλους).
4) Ήρθαμε σε επαφή με τους καταξιωμένους επιστήμονες κους Αναγνώστου, Καραμπά, και Μπελιμπασάκη για ανεύρεση διαφορετικής λύσης από την βάρβαρη γιγάντια λιθορριπή. Έπειτα από διάφορες συζητήσεις, διαβουλεύσεις, προτάσεις και προμελέτες κυοφορήθηκε η συνδυαστική μελέτη.
5) Πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία μας συνάντηση με τον κο Περιφερειάρχη, στην οποία αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος και την καθολική αντίδραση της Σητειακής κοινωνίας και αποτέλεσε την αφορμή πραγματοποίησης συνάντησης όλων των αρμόδιων και των απλών πολιτών στην Αντιπεριφέρεια τον Σεπτέμβριο στον Άγιο Νικόλαο.
6) Στη συνάντηση του Αγίου Νικολάου συναποφασίστηκε από όλους η συνδυαστική λύση και η ανάθεση μελέτης στον κο Καραμπά για αποκατάσταση του δρόμου και ταυτόχρονη αναπλήρωση της παραλίας (που στην ουσία είναι και το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ κέρδος για την τοπική κοινωνία, αφού η αποκατάσταση του δρόμου θα γινόταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο). Την μελέτη Καραμπά που εμείς επιδιώξαμε να γίνει, την στηρίζουμε ΑΠΟΛΥΤΑ μέχρι σήμερα.
Ας αναφερθούμε τώρα στα τεράστια ΨΕΜΑΤΑ και στη πλήρη διαστρέβλωση των θέσεών μας από τον Δήμαρχο και τους γύρω του.
1) Είναι τεράστιο ΨΕΜΑ ότι δεν θέλουμε να φτιαχτεί ο δρόμος. Εμείς απαιτούμε και διεκδικούμε την ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ αποκατάσταση του δρόμου και αναπλήρωση της παραλίας όπως προβλέπει η κοινή απόφαση στην Αντιπεριφέρεια.
2) Είναι τεράστιο ΨΕΜΑ ότι δεν συμφωνούμε με την μελέτη του ΙΤΕ. Ισχύουν τα όσα προαναφέρουμε σχετικά.
3) Είναι τεράστιο ΨΕΜΑ ότι η μελέτη Καραμπά είναι το ίδιο πράγμα με την αρχική παρέμβαση. Στην αρχική παρέμβαση προβλεπόταν λιθορριπή μήκους 400 μέτρων με βράχια 1,5-4 τόνων, ενώ τώρα μιλάμε για 220 μέτρα μήκος και βράχια μέχρι 1 τόνο. Όμως αυτό που αποσιωπάται και αποτελεί ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά, είναι η ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ της παραλίας που δεν προβλεπόταν στα αρχικά σχέδια ούτε της Περιφέρειας, αλλά ούτε και του Δημάρχου.
4) Είναι τεράστιο ΨΕΜΑ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ότι εμείς απευθυνθήκαμε στο Λιμεναρχείο για παρεμπόδιση της υλοποίησης του έργου ή ότι είχαμε οποιαδήποτε σχέση με αυτό. Εμείς μέχρι σήμερα κινούμαστε θεσμικά και όχι παρασκηνιακά. Αυτό αποτελεί ''προνόμιο'' άλλων παλαιοπολιτικών παραγόντων.
5) Είναι τεράστιο ΨΕΜΑ και ΑΣΤΕΙΟ να κατηγορούμαστε ότι δεν συμφωνούμε με την μελέτη Καραμπά, η οποία είναι αποτέλεσμα της δικής μας προσπάθειας καθώς και όλων των Σητειακών που αγωνίστηκαν όσο μπορούσαν για την αποκατάσταση του δρόμου χωρίς την ταυτόχρονη καταστροφή της παραλίας, που οδηγεί στην υπανάπτυξη της περιοχής και που κάποιοι άλλοι είχαν αποφασίσει και είχαν υποστηρίξει.
6) Είναι τεράστιο ΨΕΜΑ oτι δεν θέλουμε να κληθεί ο εισαγγελέας. Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει ,αφού με αίτημα μας ζητήσαμε σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου (υποχρεωτικά θα γίνει εντός 6 ημερών) έτσι ώστε να αποφασίσει το σώμα για διενέργεια εισαγγελικής παρέμβασης, για την πλήρη διερεύνηση από πράξεις η παραλείψεις και απόδοση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση .
Τελειώνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε στον Δήμαρχο ότι δεν φταίνε πάντα και για τα πάντα μόνο οι άλλοι (δηλαδή η ''τοξική'' αντιπολίτευση ή οι πολίτες), όπως καθ' έξιν εξακολουθεί να υποστηρίζει.
Ας αναζητήσει τις ευθύνες σε όσα (δεν) έκανε ο ίδιος στα 6,5 χρόνια θητείας του...

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

Συνολικες προβολες σελιδας