Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Ευχαριστήρια Επιστολή Δημάρχου Σητείας για την προσφορά οικοπέδου

Εκτός από τους γραπτούς νόμους υπήρχαν από την αρχαιότητα, και πολλές φορές ισχυρότεροι, άγραφοι νόμοι, που συναποτελούσαν και διαμόρφωναν το λεγόμενο εθιμικό δίκαιο δηλαδή τη συνείδηση, την παράδοση του λαού μας.

Ένας από αυτούς τους νόμους ήταν και παραμένει μέχρι σήμερα ο σεβασμός στους νεκρούς και η απόδοση σε αυτούς των ταφικών τιμών.
Επ’ αυτού χρήσιμο θα ήταν να θυμίσω την Αντιγόνη στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή, που θυσίασε ενσυνείδητα τη ζωή της, παραβαίνοντας τη βασιλική απαγόρευση και έθαψε τον φονευθέντα αδελφό της, τον Φίλωνα που, αν και εκλεγμένος βουλευτής στην Αθήνα, έχασε το αξίωμά του, διότι όπως κατήγγειλαν δύο γείτονες του δεν είχε αποδώσει τις δέουσες ταφικές τιμές στη νεκρή μητέρα του.
Η ιερή αυτή παράδοση έχει φθάσει αναλλοίωτη μέχρι τις ημέρες μας  και για του λόγου το αληθές οφείλω να αναφέρω τη δωρεά της συνδημότισσάς μας Κοραλίας Παθιάκη στο Δήμο μας, της όμορης προς το κοιμητήριο της Ρούσας Εκκλησιάς ιδιοκτησίας της, για την επέκτασή του.
Συγχαρητήρια αρμόζουν τόσο στην ίδια, που διαπνεόμενη από υψηλά αισθήματα, προέβη σε αυτήν την πράξη, όσο και στην οικογένειά της, που από τη μητέρα της Μαρίκα το γένος Αναγνωστάκη Σταύρου, έλκει την καταγωγή της από τη Ρούσα Εκκλησιά.
Η προσφορά της αυτή μας γεμίζει με ελπίδες και ευθύνη για έναν κόσμο αλληλέγγυο και περισσότερο ανθρώπινο.
Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Σητείας
Θοδωρής Πατεράκης

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας