Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Εκπαίδευση φορέων από τη Μονάδα Ψυχικής Υγείας για την πρόληψη των αυτοκτονιών

Με σκοπό την πρόληψη σε θέματα αυτοκτονικότητας και ψυχοπαθολογίας η Μονάδα Ψυχικής Υγείας ξεκίνησε την εκπαίδευση φορέων του Δήμου Σητείας.

Χθες η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Λασιθίου πραγματοποίησε την πρώτη συνάντηση με αντικείμενο «Ομάδα δικτύωσης και πρόληψης της αυτοκτονικότητας». Οι  συναντήσεις φιλοξενούνται στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Σητείας. Την ομάδα ψυχοεκπαίδευσης έχει αναλάβει ο Κλινικός Νευρο-ψυχολόγος κ. Δημήτρης Γιαγκιόζης.
«Είμαστε», ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Γιαγκιόζης ως εκπρόσωπος της Κινητής Μονάδας, «σε μία προσπάθεια να δικτυώσουμε τους τοπικούς φορείς, που κατά κάποιο τρόπο με άμεσο ή έμμεσο τρόπο σχετίζονται με την αυτοκτονικότητα στην περιοχή.
Τους τελευταίους έξι μήνες αυτοκτόνησαν πέντε συνάνθρωποί μας, δύο στην περιοχή της Σητείας, δύο στου Αγίου Νικολάου και μία στην Ιεράπετρα (με καταγωγή από την Σητεία). Το 100% των περιστατικών αυτών επέλεξαν τον απαγχονισμό ως λύση στο πρόβλημά τους.
Επιχειρείται λοιπόν μία δικτύωση τοπικών φορέων.
Είναι μία ενέργεια που περιλαμβάνει δύο άξονες, ο ένας περιλαμβάνει τις ομιλίες τρεις φορές τον μήνα για την περιοχή της Σητείας και μία επιπλέον ανοικτή συζήτηση για την περιοχή του Παλαικάστρου αρχής γενομένης από την προσεχή Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Η δεύτερη συνάντηση στην Σητεία θα λάβει χώρα στο Νοσοκομείο την επόμενη Δευτέρα στις 11 επίσης το πρωί. Οι ομιλίες σχετίζονται με θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία, το νόσημα».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας