Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Πώς ο παππούς από την Κρήτη την "έφερε" στους απατεώνες

ΠΑΠΠΟΥΣΣυνελήφθησαν χθες στις 6:30 το απόγευμα επ' αυτοφώρω δύο αλλοδαποί Βουλγαρικής υπηκοότητας 32 και 24 ετών τη στιγμή που επιχειρούσαν να αποσπάσουν 5.000 ευρώ από 80χρονο, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης ισχυριζόμενοι ψευδή γεγονότα ως αληθινά για δήθεν τροχαίο ατύχημα του παιδιού του.

Ο 80χρονος Σ.Χ. από τον Ξερόκαμπο Ιεράπετρας όταν δέχτηκε το τηλεφώνημα των απατεώνων προσποιήθηκε ότι συνεργάζεται μαζί τους, δέχτηκε να τους δώσει τις 5.000 που του ζητούσαν και μόλις έκλεισε το τηλέφωνο, κάλεσε αμέσως το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας.
Ταχύτατα έσπευσαν στην περιοχή του Ξηροκάμπου που απέχει δέκα χλμ. από την Ιεράπετρα, οι αστυνομικοί που ήταν υπηρεσία και να συλλάβουν τους δύο Βούλγαρους που περιφέρονταν έξω από το σπίτι του ηλικιωμένου περιμένοντας να βγει και να τους παραδώσει τα χρήματα που του είχαν ζητήσει.
Οι δύο δράστες ομολόγησαν την απάτη, καθώς επίσης και άλλες απόπειρες που έχουν κάνει τον τελευταίο καιρό στην Ιεράπετρα, ενώ ταυτοποιήθηκε ότι είναι εκείνοι οι οποίοι είχαν αποσπάσει στις 2 του Δεκέμβριο 3.000 ευρώ από 78χρονη Ε.Κ., στην οδό Λακέρδα, κοντά στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας.
Η αστυνομία καλεί εκείνους που έχουν πέσει θύματα της σπείρας, αν δεν το έχουν κάνει ακόμα, να σπεύσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας, να καταθέσουν προκειμένου να συμπληρωθεί η δικογραφία και να σταλούν οι δράστες στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών νομού Λασιθίου.
Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Πηγή : Νέα Κρήτη 

Συνολικες προβολες σελιδας