Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Hμερίδα για το ελαιόλαδο στη Σητεία

Ο Δήμος Σητείας,  σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. ΟΤΑ και την
επιστημονική υποστήριξη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του παραρτήματος ΤΕΙ Σητείας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα:
«Ελαιόλαδο και υγεία. Νεώτερα επιστημονικά δεδομένα – καινοτόμες εφαρμογές».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 17:30 στο αμφιθέατρο του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του παραρτήματος ΤΕΙ Σητείας.
Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων και τεχνικών στον έλεγχο της αυθεντικότητας του ελαιολάδου, οι τρόποι πιστοποίησης και καταγραφής των χαρακτηριστικών του,  οι επιπτώσεις στην υγεία και η παρουσίαση καινοτόμων εφαρμογών επιχειρηματικότητας.
Εισηγήσεις θα παρουσιάσουν:
– Ο κ. Φραγκιαδάκης Γιώργος, Δρ. Βιολογίας, Αν. Καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης
               «Τεχνικές DNA στον έλεγχο αυθεντικότητας του ελαιολάδου»
– Η Δρ. Μέλλιου Ελένη, Καθηγήτρια Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο τμήμα Φαρμακευτικής.
«Ισχυρισμός υγείας ελαιολάδου, τρόποι πιστοποίησης, καταγραφή των χαρακτηριστικών και της δυναμικότητας των ελληνικών ποικιλιών σε σχέση με τον διεθνή ανταγωνισμό».
– Ο κ. Κυριτσάκης Απόστολος, Καθηγητής ΑΤΕΙ-Θ, Πρόεδρος του  Ελληνικού Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού στρες.
              «Η ποιότητα του ελαιολάδου και ο λειτουργικός του ρόλος»
– Ο Δρ. Μαγιάτης Προκόπιος, Καθηγητής Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο τμήμα Φαρμακευτικής.
«Βιοδραστικά συστατικά ελαιολάδου, νεώτερα πειραματικά και κλινικά δεδομένα για την προστασία της υγείας-τροποι βελτίωσης της ποιότητας σε σχέση με την υγεία»
– Ο κ. Πιτένης Στυλιανός,  Δ/ντης παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου της «ΑΦΟΙ Α. ΠΙΤΕΝΗ ΑΒΕΕ», μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος και αναγνωρισμένο μέλος της παγκόσμιας λέσχης αρχιμαγείρων. «Επιχειρηματικότητα – έρευνα και καινοτομία».

Συνολικες προβολες σελιδας