Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Αντιπαράθεση στο Δημοτικό συμβούλιο για τον ηλιοθερμικό σταθμό

Υπό την προεδρία του κ. Νίκου Κοζυράκη συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας και έγινε εκτενής συζήτηση για την κατασκευή-διαχείριση και εκμετάλλευση ηλιοθερμικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις Πλαγιές Τ.Κ. Αγίας Τριάδας. Το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Σητείας και μέλος της αρμόδιας Επιτροπής που έχει συσταθεί κ. Γιάννης Δρακάκης.

«Στη διάρκεια αυτού του χρόνου θα ξεκινήσουν διαδικασίες τροποποίησης του αρχικού κειμένου της σύμβασης προκειμένου να είναι συμφερότερο για το Δήμο. Και βέβαια είμαστε σύμφωνοι με τις τοπικές κοινωνίες της περιοχής, οι οποίες συμφώνησαν μεν να χαρακτηριστεί η περιοχή ενεργειακό κέντρο, αλλά μέσα από λογικές ανταποδοτικότητας. Δηλαδή εντός του επόμενου εξαμήνου θα έχουμε από την εταιρία το πρώτο ανταποδοτικό όφελος πέραν των χρημάτων που είχε πάρει τότε ο Δήμος Λεύκης, όταν ξεκίνησε η διαδικασία. Η σύμβαση έχει ψηφιστεί από το Δ.Σ. Λεύκης, την οποιαδήποτε τροποποίηση είμαστε υποχρεωμένοι η Επιτροπή που παρακολουθεί το διαδικαστικό, να φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο».
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι υπέβαλαν ερωτήματα για τους όρους που προβλέπει η σύμβαση, τα ανταποδοτικά για το Δήμο, οικονομικά, θέσεις εργασίας κλπ., την εξέλιξη του θέματος, την δικαστική διαδικασία για την κυριότητα έκτασης όπου προβλέπεται η κατασκευή του σταθμού, την ισχύ του σταθμού, την συμβατότητα της επένδυσης ή μη με την θεσμοθέτηση του Χωροταξικού Κρήτης κι άλλα. Στη διάρκεια της εκτενούς συζήτησης δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις και οι εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για τη συγκεκριμένη επένδυση.
Το λόγο έλαβαν η κ. Στέλλα Αϊλαμάκη από την μείζονα μειοψηφία και η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σταυρούλα Καράμπελα. Συνολικά μείζων και ελάσσων μειοψηφία δεν ενέκριναν την παράταση, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας