Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Θα αφαιρούνται τα υδρόμετρα

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σητείας συζητήθηκε η σύνταξη αναμόρφωσης προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2016.

Η ένατη αναμόρφωση περιελάμβανε αρκετές αλλαγές σε κωδικούς σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν προκύψει, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Λεωνίδας Τερζής. «Συζητήθηκε», πρόσθεσε ο  κ. Τερζής, «η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, όπου -όπως είναι γνωστόν- γίνεται μεταφορά ποσών από κωδικό σε κωδικό ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Προκύπτει ένα μεγάλο ποσό λόγω της έγκρισης για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δήμου Σητείας που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της υπηρεσίας μπορούν να πληρωθούν από το εγκεκριμένο ποσό 325.000 ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Αποδεσμεύουμε αυτό το ποσό από τους κωδικούς και το μεταφέρουμε κυρίως με λογιστική τακτοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος, που -ως γνωστόν- δημιουργείται λόγω της αυξημένης κατανάλωσης ρεύματος των γεωτρήσεων. Ξεπερνάει κατά πολύ τα βεβαιωθέντα έσοδα του Δήμου, της άρδευσης, δηλαδή τα χρήματα που καλούνται να πληρώσουν στο σύνολο τους οι καταναλωτές για την άρδευση, τα οποία δεν ξεπερνούν το 1.200.000 όταν μόνο η κατανάλωση ρεύματος είναι περίπου 1.600.000.
Σε αυτή τη λογική είπαμε ότι θα ξεκινήσουμε την εφαρμογή του κανονισμού άρδευσης, για τον οποίο η αντιπολίτευση ψήφισε να αφαιρεθεί η λέξη “δυνητικά” όσον αφορά την απομάκρυνση των υδρομέτρων από χωράφια καταναλωτών που οφείλουν πάνω από 150 €. Η πρόταση που είχε γίνει από την υπηρεσία ήταν να αφαιρείται δυνητικά το υδρόμετρο με γνώμονα πάντα κοινωνικά κι άλλα κριτήρια. Η αντιπολίτευση ζήτησε να αφαιρεθεί η λέξη “δυνητικά”. Εμείς σεβαστήκαμε αυτή την τοποθέτηση, οπότε η αφαίρεση των υδρομέτρων θα γίνει υποχρεωτικά από ‘δω και πέρα, μετά και από παραίνεση της αντιπολίτευσης».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας