Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Αποφάσεις συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας


Την Τετάρτη συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας συζητώντας και ψηφίζοντας τα παρακάτω θέματα.
Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για τις επαφές του στην Αθήνα με διάφορους υπηρεσιακούς παράγοντες και Υπουργούς. Συγκεκριμένα για τη δέσμευση ποσού 6.000.000 € για τη γέφυρα του Χαμεζίου και για το αντίστοιχο τμήμα του ΒΟΑΚ από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σπίρτζη, για την παραχώρηση του Επαρχείου προς ανακαίνιση και χρήση από το Δήμο και για τις επαφές του με τη διοίκηση της SKY EXPRESS που είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός προς το παρόν δρομολογίου προς ΚΑΣΟ-ΚΑΡΠΑΘΟ-ΡΟΔΟ και μία πολύ πιθανή μείωση του εισιτηρίου προς ΑΘΗΝΑ.
Τέλος ενημέρωσε το σώμα για τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης για το προσφυγικό παρουσία και εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, η οποία όμως δεν κατέληξε σε κάποια απόφαση μιας και απουσίαζε ο αρμόδιος Υπουργός, αφήνοντας πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τον τρόπο υλοποίησης της εγκατάστασης 2.000 προσφύγων στο νησί.
Έπειτα συζητήθηκαν θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης:
  • Εγκρίθηκε η εθελοντική προσφορά κτηνιάτρων που σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Σητείας θα προχωρήσουν άλλη μια φορά σε στειρώσεις και αποπαρασιτοποιήσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
  • Απορρίφθηκε αίτημα της δημοτικής συμβούλου κας Αϊλαμάκη να συζητηθεί και εγκριθεί συγκεκριμένο ψήφισμα σχετικά με τις Α.Π.Ε. που υπάρχουν ή που έχουν εκδηλώσει πρόθεση εγκατάστασης σε περιοχή του Δήμου μας. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την άποψη ότι ένα τέτοιο ψήφισμα δεν είναι αναγκαίο, από τη στιγμή που υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία ζητά από την Περιφέρεια να μην προβεί σε καμία αδειοδότηση ή έγκριση μέχρις ότου ολοκληρωθεί και τεθεί σε ισχύ το χωροταξικό Κρήτης.
Ακολούθησαν θέματα εντός ημερήσιας διάταξης:
  • Εγκρίθηκε ο τελικός τακτοποιητικός πίνακας του έργου «Ο.Σ.Α.Α. Περιοχής Ξεροκαμάρες Σητείας και συγκροτήθηκε Επιτροπή παραλαβής του έργου».
  • Εγκρίθηκε η αγορά του διατηρητέου ιδιοκτησίας Δήμητρας Νικολάου Χιώτη και Νικολάου Ιορδάνου Σταυρίδη με χρήματα από το Πράσινο Ταμείο, το οποίο, αφού ανακαινισθεί, θα χρησιμοποιηθεί για Δομή του Δήμου.
  • Χορηγήθηκε παράταση ενός χρόνου της σύμβασης εκμίσθωσης για την κατασκευή – διαχείριση και εκμετάλλευση Ηλιοθερμικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη θέση Πλαγιές Τ.Κ. Αγ. Τριάδας. Είναι μία σύμβαση που είχε υπογραφεί ομόφωνα από τον τότε καποδιστριακό Δήμο Λεύκης, μετά και από σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Η Αντιπολίτευση αντέδρασε στην παράταση αυτή, ζητώντας να μη χορηγηθεί. Έτσι ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
  • Εγκρίσεις για αναμόρφωση προϋπολογισμών του Δήμου, του ΔΟΚΑΣ και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σητείας

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας