Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ν. Καλογερής: Τα βουνά της Σητείας… και το κέρδος των εταιρειών (audio)

http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2016/10/680x382_680_382_imagesmadeimagesremotehttp_cretalive.s3.amazonaws.com280139slide1_509_382_s.jpg.jpgΚατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα ορεινά της Σητείας, τάσσονται με ψήφισμά τους εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, άλλων φορέων και εκατοντάδες κάτοικοι της γύρω περιοχής.
Έχουν δίκιο οι πολίτες που αντιδρούν, τόνισε ο αρμόδιος σε θέματα περιβάλλοντος Αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής, ο οποίος πρόσθεσε ότι ήδη η περιοχή έχει επιβαρυνθεί υπέρμετρα.
Η Περιφέρεια έχει ήδη προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών, προκειμένου να μπει μια τάξη στο άναρχο ενεργειακό πεδίο, τόνισε ο κ. Καλογερής.
«Η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών στους ορεινούς όγκους της Σητείας και ιδιαίτερα στη Σίτανο και στο Καρύδι δήμου Σητείας, από τις εταιρίες ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και ΕΛΙΚΑ ΑΕ θα έχει τεράστιο οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος χωρίς κανένα όφελος για τις τοπικές κοινωνίες», αναφέρεται στο ψήφισμα.
«Τεράστιες εκτάσεις γης του τόπου μας, τα πιο παρθένα κομμάτια, θυσιάζονται στο βωμό της κακώς εννοούμενης ανάπτυξης παρά την αντίθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φορέων και των κατοίκων».

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Καλογερής:


Πηγή : EΡΤ

Συνολικες προβολες σελιδας