Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Μεγαλώνει ο δρόμος από Ξεροκαμάρες έως Lidl ώστε να αποσυμφορηθεί η πόλη της Σητείας

Ως κυριότερο δημοτικό χαρακτήρισε το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας τον ενδιάμεσο του νέου κοιμητηρίου δρόμο από Ξεροκαμάρες έως Lidl.

Είχε προηγηθεί αντίστοιχη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και στην τελευταία συνεδρίασή ακολούθησε κι αυτή του Δ.Σ.
Στο δρόμο τα τελευταία χρόνια και με αυξητική τάση κυκλοφορούν πάρα πολλά οχήματα, καθώς οι οδηγοί μπορούν να εισέλθουν στην πόλη από τον εθνικό δρόμο Σητείας- Αγίου Νικολάου σύντομα αποφεύγοντας την κίνηση, αλλά να ακολουθήσουν την αντίστροφη πορεία.
Πάντως ο δρόμος είναι στενός, το οδόστρωμά του δεν είναι σε καλή κατάσταση και φυσικά λείπουν ο απαραίτητος φωτισμός και το πεζοδρόμιο, παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχήματος. Πλέον με τον χαρακτηρισμό του δρόμου ως κυρίαρχου δημοτικού δίδεται η δυνατότητα διαπλάτυνσης, φωτισμού και γενικότερα βελτίωσης του δρόμου και της κυκλοφορίας.
Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Σητείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Χαράλαμπος Λεβεντέρης «προβλέπεται το πλάτος κυκλοφορίας της οδού να μετατραπεί σε 10 μέτρα και να επιτευχθεί η συγκοινωνιακή βελτίωση του κόμβου στο ύψος του Lidl».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας