Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Καταργείται η πτήση Ρόδος, Κάρπαθος, Κάσος – Σητεία

Δυστυχώς -σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα- καταργείται η πτήση Ρόδος, Καρπάθος, Κάσος, Σητεία!

Από τον επόμενο μήνα, σε λίγες μέρες δηλαδή, η πτήση δεν θα πραγματοποιείται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις διασυνδεόμενες περιοχές και όχι μόνον- αφού σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες για το επιδοτούμενο, άγονων περιοχών δρομολόγιο οι τιμές των εισιτηρίων ήταν οικονομικές -μάλιστα πολύ πιο οικονομικές για παράδειγμα από της πτήσης Ηράκλειο- Ρόδος, ώστε και πολίτες εκτός ορίων Νομού Λασιθίου να εξυπηρετούνται μέσω Σητείας…
Σύμφωνα με την πρόσκληση για διαβούλευση το δρομολόγιο Σητεία, Κάσος, Κάρπαθος, Ρόδος δεν συμπεριλαμβανόταν στο διαγωνισμό για την τετραετή ανάθεση εκτέλεσης 28 άγονων αεροπορικών δρομολογίων, που είχε δημοσιεύσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αναμένονται εντός της εβδομάδας. Ωστόσο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η εταιρία Sky Express αναλαμβάνει για έξι μήνες την γραμμή προς Άκτιο και Αλεξανδρούπολη, ενώ αύριο πιθανότατα θα γνωστοποιηθεί και η εταιρία που αναλαμβάνει την γραμμή Σητεία- Αθήνα.
Η πτήση που συνέδεε μέσω του αεροδρομίου της Σητείας την ευρύτερη περιοχή με τα νησιά της Κάσου, Καρπάθου και Ρόδου, πλέον από 1η Οκτωβρίου δεν υφίσταται.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας