Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Συναυλία αγάπης για τη στήριξη της Ιωάννας στη μεγάλη της μάχη

Μία διαφορετική εκδήλωση έλαβε χώρα στην Τοπική Κοινότητα Χαμεζίου. Στον αύλειο χώρου του Δημοτικού Σχολείου συγκεντρώθηκε πάρα πολύς κόσμος για ένα και μόνο σκοπό, να δείξει έμπρακτα την αγάπη και το ενδιαφέρον του για μία νέα κοπέλα,
την 26χρονη Ιωάννα που κατάγεται από το Χαμέζι και που εδώ και αρκετούς μήνες δίνει μία μεγάλη μάχη, αυτή της ζωής.
Είναι ίσως η πρώτη φορά -τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, που έχει καταβληθεί μία τόσο μεγάλη προσπάθεια από την τοπική κοινωνία της Σητείας, η οποία εμπράκτως δείχνει την στήριξή της σε έναν άνθρωπο. Πάντα βεβαίως όποτε έχει χρειαστεί η τοπική κοινωνία, βοηθά, στηρίζει και λειτουργεί αλληλέγγυα για κάθε ανθρώπινη ανάγκη, όμως στην περίπτωση της Ιωάννας η προσπάθεια γίνεται στον υπερθετικό βαθμό.
Ίσως γιατί ο αγώνας που η ίδια δίνει είναι πραγματικά τεράστιος. Η Ιωάννα έχει διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο. Πριν λίγο χρονικό διάστημα υπεβλήθη σε επέμβαση σε Νοσοκομείο της Γερμανίας. Πρόσφατα μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και νοσηλεύεται πλέον σε κέντρο αποκατάστασης συνεχίζοντας να δίνει τη μάχη της. Όλη αυτή η διαδικασία είναι και αρκετά δαπανηρή και καθοριστική για την επιβίωσή της, αλλά συνέδραμε και εξακολουθεί να το πράττει όλη η τοπική κοινωνία.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας τη Δευτέρα το βράδυ πραγματοποιήθηκε μία ακόμη εκδήλωση, μία συναυλία με την αφιλοκερδή συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών, που είχαν και την πρωτοβουλία. Ο λόγος για τους Κωστή Βουτυράκη, Μιχάλη Καζαμία, Κατερίνα Γαργανουράκη, Χάρη Νικάκη, Γιάννη Πρωτογεράκη, Σήφη Στειακό (Λιγοψυχάκη), Μανώλη Χαρκιωλάκη και Σωτήρη Χατζαντωνάκη.
Επίσης παρουσίασαν τοπικούς χορούς, το Λύκειο Ελληνίδων, οι σχολές χορού Λίτσας Βεζυράκη, Δημήτρη Καπαράκη και η Χορευτική Ομάδα Παλαικάστρου.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα με την πολύτιμη συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαμεζίου.
Την συντόνισε ο Νίκος Ραπάνης, ο οποίος απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για την πολυπληθή παρουσίαση του. Αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και την κατάσταση της Ιωάννας, για τη ζωή της οποίας έχουν γεννηθεί επιπλέον ελπίδες.
Συγγενικό πρόσωπο της Ιωάννας ευχαρίστησε από καρδιάς όλο τον κόσμο, τους καλλιτέχνες, τα χορευτικά σχήματα, όλους όσοι συνέβαλαν στην εκδήλωση κι όσους όλο αυτό το διάστημα στηρίζουν την Ιωάννα.
Παρ’ ότι το κουπόνι εισόδου στοίχιζε 5 ευρώ, οι θεατές στην συντριπτική πλειοψηφία τους συνεισέφεραν με υψηλότερα ποσά κι έτσι συγκεντρώθηκαν περίπου 4.000 ευρώ.
Όμως πολύ περισσότερες ήταν οι ευχές για την Ιωάννα, να γίνει καλά και να κερδίσει τη πιο σημαντική μάχη.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας