Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Συμμετοχή του Δήμου Σητείας στο Σύμφωνο για το κλίμα και την ενέργεια

Κατά την τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Σητεία αποφάσισε την συμμετοχή του Δήμου Σητείας στο Σύμφωνο των δημάρχων για το κλίμα και την ενέργεια.

«Από το 2008», ανέφερε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος κ. Θοδωρής Πατεράκης, «έχει υιοθετηθεί δέσμη μέτρων από την Ε.Ε., που αφορά το κλίμα και την ενέργεια. Στο πλαίσιο αυτό μέχρι το 2020 θα πρέπει όλα τα κράτη- μέλη να έχουν επιτύχει τον στόχο αύξησης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ κατά 20% και της μείωσης ενεργειακής κατανάλωσης από άλλες πηγές κατά 20%. Να προκύψει ένα κέρδος που θα οφείλεται στη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα και στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Ο Δήμος Σητείας μαζί με 128 Δήμους σε επίπεδο χώρας συμμετείχε στο σύμφωνο των δημάρχων.
Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε με τη λογική της προσαρμογής των δημάρχων -έτσι παρουσιάστηκε η προσπάθεια το 2014- και βασίστηκε σε ένα μοντέλο διακυβέρνησης, το οποίο στην ουσία είναι μια πρόκληση για τους δήμους που αναλαμβάνουν πολιτικές δεσμεύσεις για να προβούν σε δράσεις που θα έχουν σαν βασικό στόχο τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την προετοιμασία των κλιματικών αλλαγών που ήδη ζούμε.
Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται και ολοκληρώνεται και ονομάζεται “Σύμφωνο των δημάρχων για το κλίμα και την ενέργεια”, υιοθετώντας τους νέους στόχους που έχει θέσει η Ε.Ε. έως το 2030, ώστε να υπάρξει μία ολοκληρωμένη προσέγγιση αναφορικά με την κλιματική αλλαγή και την προσαρμογή σε αυτή. Η προσπάθεια στηρίζεται από την Ε.Ε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας