Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Μήνυμα Αναγνώστη για τον παραλιακό δρόμο της Σητείας

Σαν παλιοs σητειακοs ενθυμουμαι και δεν πρεπει ολοι εμειs οι παλαιοτεροι να αποκρυπτομε την παλαια εικονα τηs παραλιαs μαs γιατι οι νεοτεροι θα θεωρησουν καθε αλλαγη ωs φυσιολογικη εξελιξη την στιγμη που οι αλογιστεs παρεμβασειs επεφεραν αυτη την καταστροφη τηs παραλιαs.

Οταν εγω γνωρισα την παραλια τηs Σητειαs ηταν το 1953 τοτε δεν υπηρχε κανεναs παραλιακοs δρομοs,o Aιγιαλοs ειχε ενα πλατοs 10-15 μ, εωs τον Πετρα με μια ελαφρα κλιση  οπου εσπαγε το κυμα στο φοινικα περιπου υπηρχε ενα μεγαλο αλμυρικι και κατω απ"αυτο μια ψαροκαλυβα οπου οι ψαραδεs τηs εποχηs εκεινηs στο σημειο αυτο τραβουσαν την τρατα.
Στο μεσοδιαστημα μεχρι τον Πετρα υπηρχαν η εκβολη του ποταμου και τρια τεσσερα μικρα ρυακια που ετρεχαν νερα ολο τον χρονο.
Η εικονα τηs παραλιαs μαs ητω φανταστηκη, Κανειs Δημαρχοs δεν σκευθηκε ποτε οτι αυτοs ο παραλιακοs δρομοs θα γινει η αιτια να καταστραφει οτι πολυτιμοτερο διαθετει αυτη η πολη,ο δρομοs αυτοs πρεπει να μεταφερθει σε αλλη θεση διαφορετικα η Σητεια θα εχει παραλια μονο στο βαι στο Μαριδατι και στον κουρεμενο χωριs να υποτιμω το Παλαι καστρο που του αξιζουν συγχαριτηρια για την αψογη οργανωση του.
Και κατι ακομη που δεν πρεπει να μενει ασχολιαστο ουτωs η αλωs ο γυαλοs ειναι κοντοs και εχει γεμισει ομπρελεs και ξαπλοστρεs που ειναι η ελευθερη παραλια του λαου?  Ακομη σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να πεσουν βραχια στην παραλια.                                                                                                                                                                                                            
Ευχαριστω για την φιλοξενια                                                                                        
Αδρεαs Φωτεινακηs         

Συνολικες προβολες σελιδας