Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στο νεαρό που κρεμάστηκε

ΘΗΛΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ
Μουδιασμένη και συγκλονισμένη εξακολουθεί να είναι η τοπική κοινωνία της Σητείας που το απόγευμα της Τρίτης αποχαιρέτισε το 25χρονο παλικάρι που έβαλε τέλος στη ζωή του ξημερώματα Τρίτης στο χωριό Σφάκα  τοποθετώντας μία θηλιά στη μπασκέτα σχολείου από όπου και κρεμάστηκε.


Ο 25χρονος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο της Σητείας αργά χθες το βράδυ  μόλις επέστρεψε η σορός του από το νεκροτομείο, σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού με το πένθος στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους να είναι βαρύ και τους ίδιους να αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν και να πιστέψουν το δραματικό παιχνίδι που τους έπαιξε η μοίρα, με τραγική ειρωνεία μάλιστα  το γεγονός ότι ο νεαρός ετοιμάζονταν να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του.
Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη και ο νεαρός πήρε μια τέτοια απόφαση στοιχίζοντας του την ίδια του τη ζωή. Τι συνέβη και αποφάσισε ξαφνικά να αλλάξει την πορεία της ζωής του και ξημερώματα της περασμένης Τρίτης να πάει στο χωριό της κοπέλας του, να μπει στο σχολείο και να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα. Ενώ να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο ίδιος είχε αφήσει το αυτοκίνητό του στον χώρο του νεκροταφείου του χωριού που βρίσκεται στην άλλη άκρη του χωριού.
Τραγική φιγούρα στο δραματικό αυτό σκηνικό και η κοπέλα του νεαρού που ολοκλήρωνε τις ετοιμασίες του γάμου και δέχτηκε το πιο ισχυρό πλήγμα και από τη μία στιγμή στην άλλη τα όνειρα της καταστράφηκαν και  τα σχέδια της για ένα κοινό μέλλον με τον φίλο της κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα .Στην είδηση μάλιστα του χαμού του 25χρονου συντρόφου της δεν άντεξε.

Το χρονικό του απαγχονισμού .
Ο 25χρονος γύρω στις 4 το πρωί, αποφασισμένος για το απονενοημένο διάβημα, μπήκε στο σχολείο, στον προαύλιο χώρο και κρεμάστηκε από τη μπασκέτα. Λίγη ώρα αργότερα τον εντόπισε ένας συγχωριανός του, που έτυχε να περνάει από εκεί και αμέσως ειδοποίησε τις αρχές.
Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που έφτασε άμεσα, αλλά ήταν ήδη αργά, αφού διαπίστωσε ο θάνατος του αυτόχειρα, του οποίου η σορός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Σητείας.
Ο άνθρωπος που τον βρήκε μαζί με άλλους συγχωριανούς μιλώντας στο neakriti.gr είπε ότι: "Τον εντοπίσαμε εντελώς τυχαία και αφού επιστρέφαμε από γλέντι σε διπλανό χωριό. Ήταν κρεμασμένος στη μπασκέτα και είχε βάλει ένα μηχανάκι από κάτω για να τον βοηθήσει να ανέβει ψηλά στη μπασκέτα και να φτιάξει την αυτοσχέδια θηλιά. Σοκαρισμένοι ειδοποιήσαμε αμέσως τις αρχές".
Οι σκηνές που ακολούθησαν στο σχολείο, με την κοπέλα του η οποία ειδοποιήθηκε για το τραγικό περιστατικό και έσπευσε αμέσως ήταν δραματικές. Ούτε η ίδια ούτε ουδείς άλλος μπορούσε να πιστέψει το κακό που είχε συμβεί. Το χωριό ετοιμαζόταν για γάμο και τώρα πενθεί και ντύνεται στα μαύρα.
Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη-Φωτεινή Μαυροματάκη 

Πηγή : Νέα Κρήτη

-----------------------------------------------------------------------------------
Θρήνος στη Σφάκα: Έβαλε αγχόνη αντί... στεφάνων

Συγκλονίζει την πόλη της Σητείας η αυτοκτονία ενός νέου ανθρώπου μετά από ερωτική απογοήτευση. Ο 25χρονος αυτόχειρας βρέθηκε κρεμασμένος στην μπασκέτα ενός σχολείου χθες τα ξημερώματα από περαστικούς στην περιοχή της Σφάκας.
 Ο νεαρός αυτόχειρας σύμφωνα με πληροφορίες ετοίμαζε το γάμο του τον άλλο μήνα, ωστόσο λίγες ημέρες πριν είχε χωρίσει με την αρραβωνιαστικιά του.

Πηγή : Πατρίς

Συνολικες προβολες σελιδας