Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Αυξημένη η κίνηση στη λαϊκή αγορά έφερε χαμόγελα στα πρόσωπα των παραγωγών

Αυξημένη ήταν χθες η κίνηση στην Λαϊκή Αγορά της Σητείας. Οι καταναλωτές έσπευσαν από νωρίς για να κάνουν τις αγορές τους. Μέχρι το μεσημεράκι αρκετοί πάγκοι άδειασαν, γεγονός που έφερε χαμόγελα στα πρόσωπα των παραγωγών. Μετά από ένα συγκρατημένο σε αγοραστική κίνηση δίμηνο παίρνουν ανάσες τον Αύγουστο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Νομού Λασιθίου κ. Μιχάλης Σαμπροβαλάκης σημείωσε ότι «χθες η κίνηση ήταν ικανοποιητική στη Λαϊκή Αγορά της Σητείας, κάτι που είναι θετικό.
Τόσο ο Ιούνιος όσο και ο Ιούλιος δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Η κίνηση στις λαϊκές ήταν υποτονική καταγράφοντας μείωση σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο.
Αντίθετα ο Αύγουστος από την αρχή του μέχρι και σήμερα σημείωσε μικρή άνοδο σε σχέση με πέρυσι καταγράφοντας θετικά αποτελέσματα και εξισορροπώντας την συνολική εικόνα του καλοκαιριού. Η κίνηση κατά τον Αύγουστο ήταν καλή σε όλες τις λαϊκές του Λασιθίου, στη Σητεία, στην Ιεράπετρα, στον Άγιο Νικόλαο και την Ελούντα.
Αυτό οφείλεται και στην αυξημένη παρουσία επισκεπτών σε όλες τις περιοχές του Νομού, κυρίως Ελλήνων. Και οι τουρίστες επισκέπτονται τα παζάρια δεδομένου ότι είναι κάτι διαφορετικό για τους περισσότερους, γνωρίζουν και δοκιμάζουν τα τοπικά προϊόντα, τα οποία είναι εξαιρετικής ποιότητας. Όμως εκείνοι που πραγματικά συμβάλουν στην αύξηση της κίνησης είναι οι Έλληνες επισκέπτες, που έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν φρέσκα, ποιοτικά προϊόντα σε πολύ καλές τιμές.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας