Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Υψηλά ποσοστά επιτυχίας στη Σητεία

Χθες ανακοινώθηκαν οι βάσεις και οι εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα αποτελέσματα για το Γενικό Λύκειο Σητείας, το οποίο συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων σημείωσε υψηλά ποσοστά επιτυχίας και μάλιστα πολύ πάνω από τον πανελλαδικό μέσο όρο.

Συνολικά με το νέο σύστημα εξετάστηκαν 92 υποψήφιοι και επέτυχαν οι 80 -ποσοστό περίπου 87%. Εισήχθησαν 6 επίσης υποψήφιοι με το ποσοστό του 10%. Τα αναλυτικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στο site του σχολείου.
«Οι υποψήφιοι», σημείωσε ο Διευθυντής του κ. Γιώργος Ταμπουρατζής, «εισήχθησαν και σε υψηλόβαθμες σχολές, όπως ιατρικές, φαρμακευτικές, πολυτεχνείο αλλά και σε σχολές με χαμηλότερη βάση. Είχαμε επιτυχία σε όλο το φάσμα.
Με την ανακοίνωση των βάσεων και των ονομάτων των υποψηφίων με την σχολή εισαγωγής του καθενός έληξε η αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι υποψήφιοι φτάνουν στο τέρμα μίας προσπάθειας, η αφετηρία της οποίας βρίσκεται στην αρχή της Β΄ τάξης με τον χωρισμό των μαθητών σε ομάδες προσανατολισμού και με την χάραξη της πορείας που ακολουθούν μετέπειτα. Το σχολείο μας φέτος βρίσκεται αρκετά πάνω από τον πανελλαδικό μέσο όρο και αρκετοί υποψήφιοι εισήχθησαν σε σχολές της πρώτης τους προτίμησης.
Συνεχάρη εκ μέρους και του Συλλόγου των εκπαιδευτικών του σχολείου τους επιτυχόντες και ευχήθηκε να έχουν υγεία, καλές σπουδές και η μετέπειτα πορεία της ζωής τους να είναι όλη με επιτυχίες. «Να ευχηθούμε επίσης, όταν τελειώσουν με το καλό τις σπουδές τους, να είναι ανοικτές οι πόρτες της αγοράς -κάτι που τώρα είναι πολύ δύσκολο με την σημερινή οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας- ώστε να μην αναγκαστούν, όπως και τόσοι άλλοι μέχρι σήμερα, να βρουν μία επαγγελματική αποκατάσταση που τους αξίζει στο εξωτερικό. Ας ελπίσουμε το πολιτικό σύστημα της χώρας μας να ενσκήψει στην παιδεία γιατί εκεί πιστεύω ότι βρίσκεται η άκρη της λύσης της κρίσης που περνάει σήμερα η χώρα μας», πρόσθεσε.
Το ΕΠΑ.Λ.
Θετικά είναι τα αποτελέσματα και για το Επαγγελματικό Λύκειο Σητείας.
Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Γρηγόρης Προϊστάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του κι ευχήθηκε σε όλους τους επιτυχόντες καλές σπουδές.
Απευθυνόμενος δε σε όσους, των οποίων οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν τους προέτρεψε να επιμείνουν και να μην απογοητεύονται.
Στο ΕΠΑ.Λ. Σητείας οι επιτυχόντες που διαγωνίστηκαν με το νέο σύστημα ήταν 16 και το ποσοστό επιτυχίας περίπου 40%. Με το παλιό 1 και με το 10% 1. Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών του ΕΠΑ.Λ. δεν τυγχάνει φροντιστηριακής υποστήριξης ενώ κατεγράφη και άνοδος των βάσεων στα ΕΠΑ.Λ., τα αποτελέσματα κρίνονται πολύ καλά.
«Οι επιτυχόντες εισήχθησαν σε καλές σχολές, Μηχανικών, Λογιστικής, Ψηφιακών Μέσων κλπ. είμαστε ικανοποιημένοι από τα φετινά αποτελέσματα. Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλές σπουδές και καλή επιτυχία στην παραπέρα πορεία τους.
Τα παιδιά που δεν ευοδώθηκε η προσπάθεια τους ας ξαναπροσπαθήσουν. Υπάρχουν δρόμοι και ας μην απογοητεύονται», συμπλήρωσε ο κ. Προϊστάκης.
Το Εσπερινό ΓΕ.Λ.
Από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Σητείας δύο ήταν φέτος οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στην διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όμως η προσπάθεια τους δεν ευοδώθηκε κυρίως διότι είχαν δηλώσει συγκεκριμένες σχολές και δεν επέλεξαν περισσότερες, που αν τις είχαν συμπεριλάβει, θα είχαν εισαχθεί σε κάποια.
Με την ευκαιρία ο Διευθυντής κ. Σωτήρης Αθανασιάς υπενθύμισε ότι η διαδικασία εγγραφών για το νέο σχολικό έτος συνεχίζεται και όποιος επιθυμεί να φοιτήσει στο Εσπερινό ΓΕΛ μπορεί να εγγραφεί. Μάλιστα φέτος αναμένεται να υπάρξει σημαντική αύξηση μαθητών στο σχολείο, κυρίως στην Α΄ τάξη, αλλά και στις υπόλοιπες, σύμφωνα με την μέχρι στιγμής πορεία των εγγραφών.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας