Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

'Αγριο ζώο σκορπά τον πανικό στην Σητεία! - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

τίγρη
Πανικός για μία τουρίστρια, στην Αγία Φωτιά της Σητείας, η οποία απολάμβανε αμέριμνη το μπάνιο της στην παραλία σήμερα το πρωί, όταν ξαφνικά είδε μπροστά της μία τίγρη! Η γυναίκα πανικοβλήθηκε και κάλεσε σε βοήθεια, με το άγριο ζώο να τρέπεται σε φυγή. Οπως είπε στο ekriti.gr ο δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης, υπήρξαν και άλλες μαρτυρίες
κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι κατέθεσαν στην αστυνομία ότι είδαν την τίγρη. Σημειώνεται ότι στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε τσίρκο όμως λόγω της νομοθεσίας που το απαγορεύει, δεν διέθετε τίγρεις.
Αυτό που απομένει να διαπιστωθεί είναι αν όντως πρόκειται για τίγρη, ή για κάποιο άλλο άγριο ζώο, όπως είναι ο κρητικός αγριόγατος που και στο παρελθόν είχε κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή.. Σύμφωνα με πληροφορίες ιδιώτης ψάχνει με drone την περιοχή ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταγγελθεί καμία επίθεση σε πολίτη.
Όπως και να'χει, συστήνεται ψυχραιμία μέχρι να διαπιστωθεί περί τίνος πρόκειται.

 Πηγή : ekriti.gr

---------------------------------------------------------------------------

 Αιλουροειδές κυκλοφορεί ελεύθερο στην Αγία Φωτια Σητειας

Περιέργεια αλλά και αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση σύμφωνα με την οποία εθεάθη μεγάλο σε όγκο ζώο αιλουροειδές στην περιοχή της Αγιάς Φωτιάς του δήμου Σητείας σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών .
Συμφωνα με πληροφορίες από χθες αλλά και σήμερα πραγματοποιούνται περιπολίες από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες όπως η ΕΔΕΑΚ και η Διεύθυνση Δασών για τον εντοπισμό του ζώου. Παρακαλείται όποιος δει το ζώο να ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές.
Μ.Ψ.

Πηγή : Ανατολή

-----------------------------------------------------------------------

Μεγάλο αιλουροειδές εθεάθη στη Σητεία - Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι

Ένα αιλουροειδές έχει σκορπίσει τον τρόμο στην Ανατολική Κρήτη.
Σύμφωνα με μαρτυρίες δέκα κατοικων το ζώο κινείται στην περιοχή ανάμεσα στη Σητεία και το Βάι και έχει μήκος ενός μέτρου.
Οι κάτοικοι που δεν μπόρεσαν να ξεκαθαρίσουν για τι αιλουροειδές πρόκειται κάλεσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ τόνισαν πως δεν είχε επιθετική διάθεση, ωστόσο οι ...φήμες έχουν φοβίσει τους κατοίκους.
Άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σητείας και της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου "χτενίζουν" την περιοχή για να εντοπίσουν το αιλουροειδές. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται ότι πρόκειται για κρητικό αγριόγατο.
Μάλιστα πληροφορίες που θέλουν το ζώο να έχει ξεφύγει από τσίρκο που επισκέφθηκε την περιοχή τις προηγούμενες μέρες, δεν ισχύουν, αφού το τσίρκο δεν είχε άγρια ζώα.
Οι ειδικοί τονίζουν πως αν όντως πρόκειται για κρητικό αγριόγατο δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας καθώς δεν προκειται για επιθετικά ζώα αλλά αντίθετα αποφεύγουν τον άνθρωπο.

Πηγή : Flash news

-----------------------------------------------------------------------

Άγριο αιλουροειδές εμφανίστηκε στη Σητεία (Video)

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους περιοχής της Σητείας ένα αιλουροειδές, το οποίο έκανε εμφάνιση του και εντοπίστηκε να κινείται κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του cretapost.
Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, που έτυχε να το δουν από μακριά, μοιάζει με κρητικό αγριόγατο και έχει μήκος περίπου ενός μέτρου.

Μετά τις μαρτυρίες αυτές άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος μαζί με κατοίκους της περιοχής έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες στο κυνήγι, του άγριου ζώου, που έχει προκαλέσει τον τρόμο στο πέρασμα του.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι κάτοικοι έχουν τρομοκρατηθεί και μόνο στην ιδέα ότι ένα άγριο ζώο κυκλοφορεί ανάμεσα τους, φοβούμενοι να πάνε ακόμη και στα χωράφια τους.
Δείτε σπάνιο βίντεο που έχει καταγράψει στο παρελθόν έναν κρητικό αγριόγατο που σύμφωνα με τις μαρτυρίες μοιάζει στο αιλουροειδές της Σητείας:


Πηγή : Cretapost

Συνολικες προβολες σελιδας