Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο Σητείας

Αναρτήθηκε χθες στις ιστοσελίδες του Νοσοκομείου Σητείας, της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Υπουργείου Υγείας η προκήρυξη για τρεις ιατρικές θέσεις ειδικοτήτων, κλάδου Ιατρών ΕΣΥ, μία θέση Επιμελητή Α΄ Χειρουργικής, μία θέση Επιμελητή Α΄ Καρδιολογίας, μία θέση Επιμελητή Β΄ Παθολογίας.

Πρόκειται προφανώς για μία θετική εξέλιξη, αν αναλογιστεί κανείς ότι από το 2010 δεν είχαν προκηρυχθεί μόνιμες θέσεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Σητείας.
Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος του Γραφείου Προσωπικού και Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας κ. Ρένα Καραγιάννη, «πρώτα δόθηκε η έγκριση της προκήρυξης για την παθολογία διότι οι θέσεις της χειρουργικής και καρδιολογίας “κρατήθηκαν” με σκοπό την μετατροπή τους σε θέσεις Α΄ προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά τα Τμήματα. Η μετατροπή των θέσεων εγκρίθηκε από Διοικητικό Συμβούλιο.
Το Χειρουργικό Τμήμα, για να λειτουργήσει, χρειάζεται τουλάχιστον Επιμελητή Α΄ για να καταστεί εφικτός ο ορισμός επιστημονικά υπευθύνου του Τμήματος. Σήμερα υπηρετεί ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος όμως αποχωρεί του χρόνου έχοντας κλείσει το 67ο έτος ηλικίας.
Σε αυτή την προκήρυξη θα διοριστεί χειρουργός. Εφ’ όσον όμως μέχρι τέλος του έτους δεν έχει γίνει πρόσληψη Επιμελητή Α΄, δεν θα έχουμε κανένα ιατρό κλάδου ΕΣΥ στο Νοσοκομείο μας παρά τους δύο επικουρικούς ιατρούς, που έχουμε αυτή την στιγμή. Όμως δεν θα μπορεί να λειτουργήσει χειρουργικό τμήμα.
Το αίτημα του Νοσοκομείου Σητείας, το οποίο έχει επεξεργαστεί και ο νέος Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μανόλης Μιχελάκης, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του σύντομα, αφορά την προσπάθεια για την πρόσληψη ακόμη ενός ιατρού κλάδου ΕΣΥ ως Επιμελητή Β΄ Χειρουργικής ώστε μαζί με επικουρικό ιατρό να ολοκληρωθεί κατά το δυνατόν καλύτερα το τμήμα. Δίνεται και η δυνατότητα στελέχωσης με ακόμη δύο ειδικευόμενους ιατρούς.
Για την θέση Επιμελητή Α΄ Καρδιολογίας προβλέπεται η κάλυψη της μίας θέσης, που περιλαμβάνει ο οργανισμός του Νοσοκομείου, προκειμένου να υπάρχει επιστημονικά υπεύθυνος τμήματος και να ζητηθεί πλήρωση θέσης επιπλέον επικουρικού ιατρού. Επίσης μπορεί να στελεχωθεί επιπρόσθετα το τμήμα και με ένα ειδικευόμενο ιατρό. Ζητούμενο βέβαια είναι η μετατροπή του οργανισμού με σκοπό να περιλαμβάνει ακόμη δύο θέσεις καρδιολογίας.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας