Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΑΡΘΡΑ-ΤΟΥ ΔΡ. ΙΩΑΝΝΗ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ

GR_Kreta_Moni_Toplou_1
ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ (29-06-2016)
(ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΜΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)
ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ (;) ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Αγαπητέ εκδότη της Νέας Επαρχίας,
Με αφορμή σχετικό σας δημοσίευμα (19/4/2016) επιτρέψτε μου την παρακάτω «Ανοικτή Επιστολή» προς όλους, Σητειακούς και μη.
Φίλοι μου Χανιώτες γνωρίζω καλά τα κίνητρά σας γι΄ αυτό και δεν με έπεισαν τα έωλα υποβολιμαία και αναιμικά σας επιχειρήματα σχετικά με την εναντίωσή σας στην επένδυση του τόπου μας.

Αν κάτι με λυπεί είναι ο εκφυλισμός της ανδριωσύνης των παππούδων σας. Σταματήστε επιτέλους να είστε κατώτεροί τους μην αφήνετε να διαβρώνουν τις συνειδήσεις σας τα συμφέροντα αυτών που σας υποκινούν. Είκοσι και πλέον χρόνια είμαι θεατής του ίδιου έργου… με πρωταγωνιστές τα εχθρικά προς την Κρήτη οικονομικά συμφέροντα.
Έχοντας μέσα μου το γονίδιου του Σφακιανού από την Ανώπολη δεν μπορώ παρά να σας υποδείξω ότι, αντί να εξαντλείτε την δήθεν ευαισθησία σας στα συμφέροντα άλλων περιοχών ασχοληθείτε με τη διάβρωση της περιοχής σας την οποία «αναβαθμίσατε» σε τουριστική χαβούζα.
Βγείτε έξω από το λιμάνι πάρτε το δρόμο προς τον Πλατανιά για να δείτε την οικολογική σας παρακμή.
Όσον αφορά στην οικονομική κοσμοθεωρία σας για την επένδυση φίλοι οικολόγοι (;) των Χανίων διακαώς επιθυμώ αφού πρώτα καταθέσετε τα διδακτορικά σας διπλώματα να έχουμε δημόσια ανοικτή συζήτηση με θέμα “Πώς και γιατί η σύμμετρη τουριστική ανάπτυξη προϋποθέτει την ύπαρξη μεγάλων μονάδων;”. Καλά, δεν παρακολουθείτε την εξέλιξη της Μεσσηνίας μετά τη λειτουργία του Κόστα Ναβαρίνο;
Ακόμα δε μάθατε γιατί οι μικρομεσαίες μονάδες που ευαγγελίζεσθε αναπτύσσονται μόνο όπου υπάρχουν μεγάλες;
Σε άτομα με αντιλήψεις σαν τις δικές σας αυτό που χρειάζεται είναι πνευματική στείρωση ώστε να μην αναπαραχθεί το είδος ίσως και επαγγελματική ευθανασία για να αναπτυχθεί η οικονομία της Κρήτης.
Σταματήστε επιτέλους να καπηλεύεστε τη νοημοσύνη των αφελών. Δόλια επιχειρήματα όπως λ.χ. η ανεπάρκεια νερού παραπέμπουν σε ξενοκίνητα ανδρείκελα. Παροράτε ότι ολόκληρος ο καλπάζον τουρισμός της Κύπρου στηρίζεται στην αφαλάτωση; Που ζείτε επιτέλους;
Δώστε τέλος στις μυωπικές και αναπτυξιακά καταστροφικές ιδεοληψίες σας και αντί να ασχολείστε με τη Σητεία κάντε κάτι για τον τόπο σας τώρα, γιατί ο χρόνος δεν αποταμιεύεται.
Άνανδρες συμπεριφορές δεν ταιριάζουν σε ένα Χανιώτη εκτός αν δεν είστε καθαρόαιμοι. Είμαι έτοιμος να σας αντιμετωπίσω αντρίκεια και όχι με «υπογραφές αφελών ή και καλά αμειβομένων ανδρείκελων».
Όσον αφορά τους συντοπίτες μου Σητειακούς ένα έχω να πω:
 Απομονώστε τα ντόπια περιθωριακά και ασπόνδυλα στοιχεία που είτε από ιδιοτέλεια είτε ως όχημα αντίστασης στην ασημαντότητά τους παρεμποδίζουν την ανάπτυξη του τόπου.
 Ξυπνήστε επιτέλους το κοιμώμενό σας εγώ τη σπονδυλική αυτή στήλη κάθε ανεξάρτητου και ευπρεπούς ανθρώπου
 Αντισταθείτε δυναμικά στις υποκινούμενες προσφυγές όλων των ασπόνδυλων από όπου και αν προέρχονται που επιβουλεύονται τον τόπο μας.
Αυτή η γη είναι δική μας και όχι δική τους πρέπει να είναι το slogan μας.
 Εγκαταλείψτε τη Μοιρολατρική και ηττοπαθή άμυνα βγείτε στην επίθεση με όλα τα μέσα. Κλείστε τους δρόμους, εκμεταλλευτείτε το διαδίκτυο κ.ο.κ.
 Απομονώστε τους υποκινούμενους θηλυδρίες ψευτο-οικολόγους ντόπιους και ξένους.
Κλείνω με μια έκκληση στις νέες και νέους τους τόπου μας εν δυνάμει άνεργους ή και μετανάστες:
 Αποποιηθείτε τον φαταλιστικό κόσμο των γονιών σας, που ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού απέδειξαν ότι δεν κατάφεραν να εγγυηθούν το μέλλον σας.
 Πάρτε την τύχη του τόπου στα χέρια σας.
 Αντισταθείτε τώρα στην απραξία και την ψυχοσωματική αγρανάπαυση, γιατί το μέλλον κουράστηκε να σας περιμένει
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Δρ Γιάννης Κριτσωτάκις
Οικονομολόγος – Συγγραφέας

ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Το παγκόσμιο “οικολογικό βασίλειο” συντίθεται τυπολογικά από τρία είδη οικολόγων τους Άριστους, τους Αφελείς και τους Τοξικούς. Από αυτούς:
  • Οι άριστοι, του οποίους ανεπιφύλακτα θαυμάζω, είναι άτομα με ολοκληρωμένη προσωπικότητα λάτρεις της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικής οικονομίας, γιατί γνωρίζουν ότι η εγκατάλειψη του περιβάλλοντος σε αδαείς τυχοδιώκτες οδηγεί στην ερήμωση και την απαξίωσή του.
  • Οι αφελείς, για τους οποίους νιώθω οίκτο, είναι κάποια ασήμαντα ανθρωποειδή, τα οποία ενώ έχουν άγνοια των πάντων έχουν γνώμη για όλα… Τα ασπόνδυλα αυτά μειράκια επειδή γίνονται βορά της τρίτης κατηγορίας των τοξικών είναι επικίνδυνα.
  • Το τρίτο τέλος είδος είναι αυτό των τοξικών οικολόγων (;) που μόνο η κοινωνική απομόνωση μπορεί να εμποδίσει την αναπαραγωγή τους. Ασήμαντοι επαγγελματικά και κοινωνικά όπως είναι, λειτουργούν ως «λαγοί» ξένων συμφερόντων με το αζημίωτο πάντοτε (!). Η κατηγορία των τοξικών τους οποίους και απεχθάνομαι ευδοκιμεί σε κλινικά, λόγω αδιαφορίας, νεκρές κοινωνίες, όπως δυστυχώς τη δική μας, πάνω στις οποίες και ασελγούν ασύστολα.
Στο πλαίσιο αυτό δεν μπορώ παρά να αναφερθώ στο ρόλο των τοξικών οικολόγων, στην οικονομική συρρίκνωση της ανθούσας και συναλλαγματοφόρας βιομηχανίας γούνας της Καστοριάς. Με άλλοθι την προστασία των άγριων ζώων διάφορα κοινωνικά απόβλητα που αυτοαποκολούνται οικολόγοι, επιτίθεντο με κοφτερές λεπίδες και ξέσχιζαν τα γούνινα παλτά των γυναικών εν μέση οδό προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργοδοτών τους.
Ποτέ δεν θα ξεχάσω τα λόγια ενός Γάλλου αξιωματούχου της βιομηχανίας συνθετικής γούνας που στη Διεθνή Έκθεση Γούνας της Φρανκφούρτης με ασυνήθη ειλικρίνεια, αλλά και κυνισμό μου εκμυστηρεύθηκε τα ακόλουθα (ακριβής απόδοση):
«Πρέπει να αντέξετε φίλε… Δέκα χρόνια χρειαζόμαστε ακόμα να αποσβεστούν οι επενδύσεις στη παραγωγή συνθετικής γούνας. Μέχρι τότε, οι “οικολόγοι” μας θα ξεσχίζουν τις γούνες σας μολονότι γνωρίζουν ότι τα δέρματα είναι προϊόν εκτροφείου και όχι αγρίων ζώων..  Κουράγιο…». Έτσι και έγινε τελικά.
Νέες και νέοι της Σητείας δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για ανοχή. Η νωχελικότητα έχει τα όριά της. Ευνουχίστε κοινωνικά τους ντόπιους και μη υπηρέτες των ξένων συμφερόντων διαφορετικά γίνεται δωρητές σώματος και αυτοκτονήστε επαγγελματικά ή έστω στη καλύτερη περίπτωση ετοιμάστε τον εαυτό σας να γίνετε Gastarbeiter δεύτερης διαλογής. Είναι προτιμότερο να πίνετε τον καφέ σας από μεταχειρισμένο πτυελοδοχείο παρά να επιδεικνύετε ανοχή σε αυτούς που επιβουλεύονται την οικονομική ανάπτυξη της Σητείας με τη βοήθεια των ευτελούς αξίας ντόπιων πλοκάμων τους.
ULTIMO ULTIMATUM
Νέες και νέοι της Σητείας εγκαταλείψτε την “γκάντια” σας νιρβάνα και αντιδράστε δυναμικά με κάθε τρόπο γιατί έχετε να κάνετε με καλοπληρωμένους κλώνους αδίστακτων συμφερόντων. Βγάλτε τους τις μάσκες, δημοσιεύστε τις φωτογραφίες και τα βιογραφικά τους, αναρτήστε την ασημαντότητά τους στο διαδίκτυο.
Τον εχθρό σου δεν τον τραυματίζεις έλεγε ο Μακιαβέλι, αλλά τον σκοτώνεις…

Δρ Γιάννης Κριτσωτάκις
Οικονομολόγος-Συγγραφέας

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας