Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε όλο το νομό Λασιθίου


Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 11.36 το πρωί της Τετάρτης και έγινε αισθητός σε όλο το νομό Λασιθίου.

Ο σεισμός είχε ένταση 5.5 ρίχτερ και σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού είχε γεωγραφικό Πλάτος: 34.8427° και γεωγραφικό Μήκος: 26.2959°
Εστιακό Βάθος: 10 χλμ.
Ο κόσμος στην Ιεράπετρα τρόμαξε και βγήκε στους δρόμους, ενώ τα παιδιά στα σχολεία βγήκαν άμεσα από τις τάξεις και οδηγήθηκαν στις αυλές.
Στην Ιεράπετρα τις τελευταίες ημέρες επικρατεί έντονη σεισμική δραστηριότητα με μικρούς σε ένταση σεισμούς, όπως τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Πηγή : Ανατολή

-----------------------------------------------------------------------

 Δυνατή σεισμική δόνηση, "κουνήθηκαν" οι Κρητικοί


ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΝΟΤΙΑΙσχυρή σεισμική δόνηση εντάσεως 5,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί με επίκεντρο  την Ανατολική Κρήτη , και δη τα νότια της Ιεράπετρας, προκαλώντας αναστάτωση στους Κρητικούς.
Μάλιστα ο εγκέλαδος,λόγω και του μικρού του εστιακού του βάθους ,έγινε αισθητός σε όλο το νησί, από το ένα άκρο του νησιού έως το άλλο με μαρτυρίες κατοίκων ακόμη και από τα Χανιά να αναφέρουν ότι ένιωσαν τον σεισμό.
Αναλυτικότερα η σεισμική δόνηση έγινε στις 11.36 το πρωί με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα ,νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, 31 χλμ νότια- οτιοανατολικά της Ζάκρου Λασιθίου Κρήτης.
Στη συγκεκριμένη περιοχή μάλιστα ,λόγω και της διάρκειας του εγκέλαδου υπήρξε αναστάτωση ,φόβος και ανησυχία ενώ κάτοικοι δεν δίστασαν να βγουν έντρομοι από τα σπίτια τους ,σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες και παρά το γεγονός ότι η Κρήτη είναι μια σεισμοπαθής περιοχή και οι Κρητικοί έχουν συνηθίσει πλέον στις εκάστοτε σεισμικές δονήσεις.
Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ούτε για τραυματισμούς  ούτε για σοβαρές υλικές ζημιές ,ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία , ένας ηλικιωμένος έχει αναφέρει ότι μετά το χτύπημα του εγκέλαδου διαπίστωσε ρωγμές στο σπίτι του.
Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη-Νίκος Πετάσης 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας