Βρε τι μαθαίνει κανένας! Δεν είναι μόνο η υπόθεση Νάντιας Βαλαβάνη και η ανάληψη των 200.000 ευρώ που καταγγέλθηκε ότι έκανε συγγενικό της πρόσωπο αλλά και αυτές αδελφών - εξάδελφων  υπουργού. Μεγάλο πράγμα να είσαι ένας απλός...αγρότης και να μυρίζεσαι τα...capila controls και να σηκώνεις τα λεφτά σου από την τράπεζα λίγο πριν σκάει η υπόθεση! Θα μου πεις εάν έχεις συγγενή υπουργό κάτι...θα ξέρεις, εμπειρία είναι αυτή! Ναι, λοιπόν τρεις συγγενείς πρώτου βαθμού υπουργού (και οι τρεις κρητικοί ελαιοπαραγωγοί) κατάφεραν, ίσως και με κάποια τηλέφωνα, να κάνουν ανάληψη από 150.000 ως 200.000 ευρώ ο καθένας!
Είναι δυνατόν ένας απλός πολίτης να μπορούσε πριν από το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls να κάνει ανάληψη πάνω από ένα ή δύο χιλιάδες ευρώ όπως αναφέρει ο Βηματοδότης; Το ερώτημα που ανακύπτει είναι πώς μπόρεσαν οι τρεις αυτοί συγγενείς του υπουργού (κατά σύμπτωση, και οι τρεις, πέραν του ότι είναι... ελαιοπαραγωγοί, είναι και άνθρωποι της αγοράς να αποσύρουν, σύμφωνα με την κίνηση των τραπεζικών τους λογαριασμών, ο ένας 150.000 ευρώ και οι άλλοι δύο από 200.000 ευρώ; Μήπως υπήρξε τηλεφωνηματάκι προς χάριν των ; Και πώς αλήθεια θα μπορούσε να αρνηθεί ένας υπάλληλος μια τέτοια παρέμβαση; Τυχαίως οι τρεις συγγενείς υπουργού έχουν το ίδιο ....υπουργικό επίθετο κατάγονται από τον ίδιο νομό της Κρήτης και διέθεταν τραπεζικούς λογαριασμούς στο ίδιο υποκατάστημα τράπεζας. Να είχαν...κάποια έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση ότι επίκειται κλείσιμο τραπεζών και ίσως και «κούρεμα» καταθέσεων και φρόντισαν να βγάλουν τα λεφτά τους εκτός τραπέζης; Μπα! Μπορεί να έγιναν όλα αυτά τυχαία, αλλά τα ερωτήματα του Βήματος δεν ειναι καθόλου...τυχαία!
Ηδη το μείζον θέμα των αναλήψεων από τραπεζικούς λογαριασμούς οδεύει  προς τη Δικαιοσύνη αλλά και στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα. Ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λ. Αυγενάκης κατέθεσε ερώτηση στον Πρωθυπουργό (και σε τρεις υπουργούς) με την οποία ζητεί να δοθούν στη δημοσιότητα οι κινήσεις των λογαριασμών της μέχρι πρότινος αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη αλλά και των συγγενικών της προσώπων. Και ερωτά αν θεωρεί ο Πρωθυπουργός ότι υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξεως όταν μέλος της κυβέρνησης ή βουλευτές και συγγενικά τους πρόσωπα πρώτου και δεύτερου βαθμού έχουν αποδεσμεύσει τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες λίγο πριν από το κλείσιμό τους. Ο κ. Αυγενάκης καταθέτει στη Βουλή τα στοιχεία που βγήκαν .

Πηγή : Creta live