Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Η συγκέντρωση υπέρ του ΝΑΙ στην Σητεία

Η συγκέντρωση υπέρ του ΝΑΙ στην ΣητείαΝαι στην Ελλάδα και την Ευρώπη είπαν οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Σητείας στην εκδήλωση που διοργανώθηκε υπέρ του ΝΑΙ ενόψει του αυριανού δημοψηφίσματος. Μεταξύ άλλων στην συγκέντρωση συμμετείχαν εκπρόσωποι κομμάτων, της αυτοδιοίκησης, επαγγελματίες, συνταξιούχοι. Επίσης στην συγκέντρωση παρέστη και ο Γ.Γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Βουλευτής Λασιθίου κ Γιάννης Πλακιωτάκης.

Τον λόγο στην εκδήλωση έλαβαν ο κ. Χαράλαμπος Λεβεντέρης, ο κ. Λεωνίδας Τερζής και ο κ. Παύλος Χριστοδουλάκης οι οποίοι όπως σημείωσαν τοποθετήθηκαν ως απλοί πολίτες.
Ο κ. Λεβεντέρης αναφέρθηκε στα γεγονότα των τελευταίων μηνών αλλά και των τελευταίων ημερών που είχαν ως αποτέλεσμα όπως ανέφερε τις σημερινές αρνητικές επιπτώσεις με τη μεγάλη μείωση του τουρισμού, τις κλειστές τράπεζες και τις ουρές των πολιτών στα ΑΤΜ καθώς και στη λήψη ενός τετάρτου και μόνο της σύνταξης από τους συνταξιούχους κάτι που δεν είναι αξιοπρεπές όπως τόνισε. Αναφέρθηκε στον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από τη ευρωζώνη και την ΕΕ και κάλεσε τον κόσμο να αγωνιστεί για την αξιοπρέπεια του, για το συμφέρον της πατρίδας, των παιδιών, και των εγγονιών του και να ψηφίσει ΝΑΙ για την Ελλάδα, ναι στην ΕΕ και στο ευρώ όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ο κ. Τερζής τόνισε ότι το διακύβευμα των ημερών είναι ξεκάθαρο και πρέπει ο κόσμος να δει πιο είναι το συμφέρον της πατρίδας μακροπρόθεσμα, σημειώνοντας επίσης ότι κόσμος πρέπει να ξεφύγει από την λογική της αντιπαράθεσης κι «εμφυλοπολεμικές» λογικές που κάποιοι επιδιώκουν διχάζοντας τον.
Ο κ. Χριστοδουλάκης επίσης εστίασε στην σημασία της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη αναφέροντας ότι ένα δυνατό ΝΑΙ θα βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις προς όφελος της Ελλάδας.
Τον λόγο έλαβε επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Ζερβάκης ο οποίος μίλησε για την κρισιμότητα των στιγμών που ζούμε τις οποίες χαρακτήρισε ιστορικές, για αυτό και ο ίδιος αποφάσισε να λάβει το λόγο όπως είπε. Αναφέρθηκε στις δραματικές αλλαγές που επήλθαν τα τελευταία έξι χρόνια στη ζωή πολιτών της Ελλάδας, στην κατάσταση που δεν έχει αλλάξει παρά τις προσπάθειες που έγιναν μέχρι και σήμερα αλλά και στους λόγους που οδηγήθηκε η χώρα μας σε αυτό το σημείο – σε αντίθεση με άλλες όπως η Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρος - επιρρίπτοντας ευθύνες στους κυβερνώντες διαχρονικά και μέχρι και σήμερα, για τους χειρισμούς τους. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ζερβάκης τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί ιδρυτικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ενωμένης Ευρώπης και είναι αδιαπραγμάτευτη και πέρα από κάθε δημοψήφισμα η βούληση του ελληνικού λαού. «Σε μία Ευρώπη όπου σεβόμενοι τις υποχρεώσεις και διεκδικώντας τα δικαιώματα μας, με ένα ισχυρό νόμισμα σαν βάση για ανάπτυξη και ευημερία. Γιατί αλλοίμονο σε όποιον πιστεύει ότι η απομάκρυνση από την ευρωζώνη και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα μηδενίζει τα χρέη μας και ισχυροποιεί τη θέση μας. Κι εμείς και η πατρίδα έχουμε φτάσει στα όρια μας. Με σύνεση, νηφαλιότητα και υπευθυνότητα, δεν πρέπει να αφήσουμε το θυμικό να υπερισχύσει της λογικής» ανέφερε.
Επίσης το λόγο έλαβαν κι άλλοι πολίτες όπως ο κ. Γιάννης Καλαποδάκης και ο κ. Παντελής Πετυχάκης ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση μαντινάδων του Τσαντηρογιάννη από τη Ρούσα Εκκλησιά.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας