Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Η αφαίρεση των Γαλάζιων Σημαιών στο δήμο Σητείας

Η αφαίρεση των Γαλάζιων Σημαιών στο δήμο Σητείας
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας συζητήθηκε η πρόσφατη -αρνητική σαφώς εξέλιξη- αφαίρεσης έξι Γαλάζιων Σημαιών από τον Ξερόκαμπο, το Γούδουρα, την Ανάληψη, μία από την παραλία της Σητείας, από το Βάι και την Κάτω Ζάκρο, από τις συνολικά 10, που απέσπασε φέτος ο Δήμος Σητείας.

Ο Δήμαρχος κ. Θ. Πατεράκης έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν έχει σταλεί στο Δήμο η επίσημη έκθεση του ελεγκτή μετά την επίσκεψή του στο Δήμο Σητείας. Επίσης δεν έκρυψε τη δυσφορία του τονίζοντας ότι οι αρμόδιοι «δεν ενημέρωσαν ποτέ τον ΟΤΑ για την επίσκεψη στην περιοχή, όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις με άλλους Δήμους της Κρήτης, δείχνοντας απαξίωση προς το θεσμό. Παρόμοια συμπεριφορά έχει επιδειχθεί και στο παρελθόν». Μάλιστα έκανε λόγο και για στοχοποίηση του Δήμου Σητείας.
Ο κ. Πατεράκης έκανε μία σύντομη αναφορά στο θεσμό των Γαλάζιων Σημαιών και στα σχετικά κριτήρια επισημαίνοντας ότι «οι παράμετροι για την ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας είναι πάρα πολλοί. Πολλάκις έχει υπάρξει σύγκρουση με τον αρμόδιο για τον έλεγχο της περιοχής της Σητείας, διότι λειτουργεί με έναν τιμωρητικό, εισαγγελικό τρόπο θέλοντας να δημιουργήσει προβλήματα σε ορισμένες περιοχές. Πριν δύο χρόνια είχαμε πάλι προβλήματα εδώ καθώς και σε δύο Δήμους στα Χανιά, παρενέβη δε τότε η κεντρική διοίκηση του αρμόδιου οργανισμού των Γαλάζιων Σημαιών, που είναι ιδιωτικού δικαίου και έχει κάποια στάνταρ για την απονομή των Γαλάζιων Σημαιών. Επισκέφθηκε λοιπόν την περιοχή μας και πάλι. Δεν ξέρω λεπτομέρειες σε ότι αφορά τις ακριβείς παρατηρήσεις του και τον λόγο που προχώρησε σε τόσο ακραία μέτρα. Όμως πρέπει να επισημάνω ότι όπου υπάρχει τέτοιος έλεγχος ενημερώνονται οι αρμόδιοι ΟΤΑ και συζητάνε τα συγκεκριμένα θέματα κι αν υπάρχει δυνατότητα επιλύονται, αν όχι, γίνεται η αφαίρεση».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας