Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΕΑΣ Σητείας - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΝΩΣΕΩΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Μετά τη συνάντηση που έγινε στις 28/07/2015 με εκπροσώπους του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Σητείας, της εκπαιδευτικής «Αναπτυξιακή Προηγός» (Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Έξω Μουλιανά) και τους Προέδρους των Συνεταιρισμών, σας ενημερώνουμε τα εξής:



Σύμφωνα με την νομοθεσία όλοι οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων υποχρεούνται να κατέχουν το πιστοποιητικό χρήστη από τις 26 Νοεμβρίου 2015 και μετά, προκειμένου να προμηθεύονται νόμιμα γεωργικά φάρμακα.

Πρέπει να τονιστεί ότι επαγγελματίας χρήστης γεωργικών φαρμάκων είναι αυτός που παράγει αγροτικά προϊόντα με σκοπό την πώληση σε τρίτους ακόμα και αν έχει άλλο κύριο επάγγελμα.

Το πιστοποιητικό Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων είναι ένα πιστοποιητικό που χορηγείται σε ιδιώτες καλλιεργητές .Με την απόκτηση του βεβαιώνεται ότι ο καλλιεργητής μπορεί να αγοράσει και να ψεκάσει με γεωργικά φάρμακα στις καλλιέργειες του, επειδή έχει τις απαραίτητες γνώσεις για να κάνει αποτελεσματικούς ψεκασμούς για την προστασία των καλλιεργειών και παράλληλα για να παίρνει τις απαραίτητες προφυλάξεις για την προστασία της υγείας του και της υγείας των καταναλωτών των γεωργικών προϊόντων, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το πιστοποιητικό χορηγείται στους ενδιαφερόμενους έπειτα από τη συμμετοχή τους σε εξετάσεις στα κέντρα πιστοποίησης γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων ,εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.)

Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης πρέπει να καταβληθεί στο ΥΠ.Α.Α.Τ παράβολο 25€ μέχρι 31 Αυγούστου 2015 και 50€ από την 1η Σεπτεμβρίου 2015.


Για την εξυπηρέτηση σας και περισσότερη ενημέρωση μπορείτε να απευθύνεστε στο Συνεταιρισμό σας, στον ΟΑΣ (κ. Σκαρβελάκη Γεώργιο, απογευματινές ώρες 05:00 – 09:00 τηλέφωνο 28430 23590 και όλες τις
ώρες κινητό 6977488658), στο τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Σητείας τηλέφωνο 28433 41318, στην Ένωση Σητείας κ. Παπαδάκη Παύλο 28430 29999 και στην ιστοσελίδα www.minagric.gr




Για την Ένωση Σητείας ΑΕΣ

Ο Πρόεδρος




Μανώλης Μαυροματάκης

Συνολικες προβολες σελιδας