Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ασθενείς από το Λασίθι μεταφέρονται με Ι.Χ σε Νοσοκομεία της υπόλοιπης Κρήτης


Ασθενείς από το Λασίθι μεταφέρονται με Ι.Χ σε Νοσοκομεία της υπόλοιπης Κρήτης
Μετά το περιστατικό προ ολίγων ημερών, όταν βαρύ εγκεφαλικό περιστατικό από την Ιεράπετρα κατέληξε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, έρχονται άλλες δύο καταγγελίες να καταδείξουν τις σημαντικές ελλείψεις, ακόμη και στη διακομιδή από το ΕΚΑΒ, που αντιμετωπίζει το Λασίθι.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο Ρ/Σ Ράδιο Λασίθι, μία γυναίκα με αιμορραγία μεταφέρθηκε με ΙΧ αυτοκίνητο από την Ιεράπετρα στο ΠΑΓΝΗ, καθώς το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο βρισκόταν σε άλλο περιστατικό και αδυνατούσε να παράσχει την όποια βοήθεια και βεβαίως να τη μεταφέρει στο Ηράκλειο.
Εκτός αυτού, μισή ώρα περίμενε αναβάτης μοτοσικλέτας το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον παραλάβει, μετά από τροχαίο στο κέντρο της Ιεράπετρας, για τον ίδιο επίσης λόγο... ήταν σε άλλο περιστατικό. Ο αναβάτης προσπάθησε να αποφύγει παιδάκια που έπαιζαν στο δρόμο, έχασε τον έλεγχο του δικύκλου του και έπεσε σστο οδόστρωμα, αναμένοντας καρτερικά να έρθει το ΕΚΑΒ.
Τα περιστατικά αποδεικνύουν σε όλο τους το μεγαλείο την άμεση ανάγκη ενίσχυσης της Υπηρεσίας σε τοπικό επίπεδο, αφού τα πληρώματα κάνουν ότι μπορούν για να ανταπεξέλθουν στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο. Ομως, ούτε αυτό φαίνεται πως είναι αρκετό.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας