Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Με συγκέντρωση και πορεία το Gay Pride Κρήτης


Το Ηράκλειο όχι μόνο θα γνωρίσει για πρώτη φορά το Gay Pride φεστιβάλ, αλλά και την πορεία των συμμετεχόντων, που προγραμματίζεται για το Σάββατο 27 Ιουνίου!

Παρότι το Pride Κρήτης έχει περάσει από σαράντα κύματα, τελικώς οι οργανωτές του έχουν προχωρήσει στην κατάρτιση του προγράμματος και ετοιμάζονται πυρετωδώς για ις εκδηλώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν και την καθιερωμένη, σε αυτού του είδους τα events, συγκέντρωση και πορεία!
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα για τις διήμερες εκδηλώσεις έχει ως εξής:

Παρασκευή 26 Ιουνίου
17:00: "Πες το σ' εμάς", εκπαιδευτικό σεμινάριο από τη Colour Youth
19:00: "Ομοφοβικός και Τρανσφοβικός εκφοβισμός", ομιλία-συζήτηση με τη Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια στο ΠΤΔΕ του ΑΠΘ, τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο και την Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση

Σάββατο 27 Ιουνίου
12:00: Συγκέντρωση-πορεία στην πλατεία Ελευθερίας
17:00: Παρουσίαση-εργαστήριο για την πολυσυντροφικότητα, από την ομάδα "Ανοιχτές Σχέσεις".
19:00: "Υπερήφανες ταυτότητες και τρανσφοβική βία",
ομιλία-συζήτηση με τον Σ.Υ.Δ. (Κεντρική ομιλήτρια η Ήβη Διαμάντα Καϊσέρλη).
Και τις δύο μέρες στις 21:30 θα ακολουθούν συναυλίες, Performance & πάρτι.
Συμμετέχουν οι Χαιρέτης, Συκάκης, Μαραγκουδάκης, Ζερβός, Imaginary Band, Σωληνόφως, Bella Fuzz, Alex C & Ξέφρενο Αερόστατο.

Τι λένε οι οργανωτές
Για την οργάνωση των εκδηλώσεων έχει δημιουργηθεί ένα συντονιστικό όργανο, που στη σελίδα του στο Facebook αναφέρει τα εξής:
«Το Συντονιστικό που δημιουργήθηκε για να κάνει πραγματικότητα το 1ο LGBTQI+ Pride της Κρήτης ανακοινώνει τη διεξαγωγή διήμερου Φεστιβάλ, το οποίο θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο πάρκο Γεωργιάδη, στις 26 και 27 Ιουνίου του 2015. Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ που στοχεύει στην ενδυνάμωση της ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανς, Κουίρ, Ίντερσεξ) κοινότητας της Κρήτης -και κατ' επέκταση της επαρχίας- στην προώθηση των αιτημάτων και των διεκδικήσεων (θεσμικών και μη) της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και στην επίτευξη ισότιμης συνύπαρξης μας σε χωριά, κωμοπόλεις, πόλεις και νησιά!
Μέσα από το LGBTQI+ Φεστιβάλ Ορατότητας σκοπεύουμε, συν τοις άλλοις, να παρέχουμε ενημέρωση πάνω σε όλα τα ζητήματα που άπτονται του φύλου, του σώματος και της σεξουαλικότητας. Ιδιαίτερη βαρύτητα επιθυμούμε να δοθεί σε θέματα που έχουν τεθεί ελλιπώς ή διαστρεβλωμένα, όπως η τρανσφοβία, η πολυφοβία (διακρίσεις ενάντια στην πολυσυντροφικότητα) και τo ομοφοβικό bullying (gay bashing). To Φεστιβάλ φιλοδοξεί να συμπεριλάβει ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια (workshops) και καλλιτεχνικά δρώμενα, τα οποία θα καλύπτουν όλες τις σχετικές θεματικές. Οι 2 ημέρες του θα κλείσουν με πολύχρωμες μουσικές βραδιές, οι οποίες θα περιλαμβάνουν συναυλίες διαφόρων μουσικών ιδιωμάτων και πάρτι με DJs.
Κορυφαία στιγμή θα θέλαμε να αποτελέσει μια μεγάλη πολύχρωμη πορεία. Θα βαδίσουμε στους δρόμους υπενθυμίζοντας πως δε θα πάψουμε να υπάρχουμε και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και την ελευθερία έκφρασης (χωρίς φόβο και απειλές για τη ζωή μας) στο δημόσιο -και μη- χώρο. Είμαστε μέρος της ίδιας κοινωνίας, ζητάμε ελεύθερες και αξιοπρεπείς ανάσες και γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα!
Το Συντονιστικό για το 1ο LGBTQI+ Pride Κρήτης που παλεύει για την υλοποίηση του Φεστιβάλ Ορατότητας είναι μία συνέλευση οριζόντιας οργάνωσης στην οποία μετέχουν οι συλλογικότητες Conqueer - LGBT Heraklion (Ηράκλειο) και Φύλο και Φτερό (Ρέθυμνο), καθώς και κάποια μεμονωμένα αλληλέγγυα άτομα. Η τέλεση ενός ΛΟΑΤΚΙ Φεστιβάλ μη εμπορευματοποιημένου, δίχως χορηγούς, δίχως διαφημίσεις, το οποίο βασίζεται στην αλληλεγγύη και στην αυτοοργάνωση και δεν περιθωριοποιεί κανένα μέλος της κοινότητάς μας, αποτελεί για εμάς συνειδητή πολιτική επιλογή».

Πηγή : Nέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας