Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Άφαντος ο 38χρονος ψαροντουφεκάς, πατέρας δύο παιδιών

Αγωνία για τον 38χρονο ερασιτέχνη ψαροντουφεκά, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν χθες το πρωί ενώ ψάρευε ροφούς στα Κουφονήσια μαζί με τον κουμπάρο του.
Ο 38χρονος πατέρας δύο παιδιών είχε φύγει νωρίς τα ξημερώματα από τη Σκοπή, απ' όπου και κατάγεται, και είχε συναντήσει στα νότια παράλια του δήμου Σητείας τον κουμπάρο του Αντώνη Κοντολαιμάκη, από το Χανδρά Σητείας, με τον οποίο είχαν προγραμματίσει να πάνε για ψαροντούφεκο στα Κουφονήσια.

Κάποια στιγμή ενώ ψάρευαν για αρκετή ώρα και είχαν απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλο, ο Αντώνης Κοντολαιμάκης δεν μπορούσε να εντοπίσει τον κουμπάρο του και άρχισε να τον αναζητεί, χωρίς επιτυχία. Στις 9 το πρωί ειδοποίησε τις Αρχές, δηλώνοντας ότι ο 38χρονος κουμπάρος του αγνοείται.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος, με το πλωτό σκάφος Λ.Σ. 138 του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας και καπετάνιο τον Γιώργο Πατεράκη να φτάνει ταχύτατα στο σημείο όπου είχε υποδείξει ο κουμπάρος του αγνοούμενου, ξεκινώντας αμέσως τις έρευνες. Στην περιοχή έφτασε αργότερα και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχε στις έρευνες, καθώς και η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουλουγουσίδη.
Ζητήθηκε επιπλέον η συνδρομή και αλιευτικών σκαφών, που έπλεαν στην περιοχή για τον εντοπισμό του 38χρονου άνδρα.
Μέχρι αργά χθες οι έρευνες δεν είχαν φέρει κανένα αποτέλεσμα και συνεχίζονται και σήμερα μέχρι να βρεθεί ο αγνοούμενος.
Οι δύο έμπειροι ερασιτέχνες ψαράδες πήγαιναν συχνά στο ψάρεμα με ψαροντούφεκο στη συστάδα των 5 μικρών νησιών, που ονομάζονται Πρασονήσια από τους ντόπιους.
Το Κουφονήσι είναι το μεγαλύτερο από τα 5 μικρά νησάκια και απέχει 10 μίλια από το λιμάνι του Αθερινόλακκου. Τα άλλα 4 είναι το Μακρουλό, το Στρογγυλό, ο Τράχηλας και τα Μάρμαρα, που απαρτίζουν μια έρημη συστάδα γης μες στο πέλαγος και πολλοί τα περιγράφουν με το κοινό όνομα Κουφονήσια ή Πρασονήσια. Τα νησιά αυτά, μαζί με τη Γαύδο και τη Χρυσή, αποτελούν τα νοτιότερα τμήματα της ελληνικής γης, και βέβαια τα νοτιότερα σύνορα της Ευρώπης.
Νίκος Πετάσης

Πηγή : Nέα Κρήτη

Διαβαστε ακόμα :
Συναγερμός για τον εντοπισμό ψαροντουφεκά 
Ένα βατραχοπέδιλο και μια σημαδούρα, τα μόνα ίχνη από τον 38χρονο


Συνολικες προβολες σελιδας