Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Εμπλοκή στην έναρξη λειτουργίας του αεροσταθμού Σητείας

Εμπλοκή στην έναρξη λειτουργίας του αεροσταθμού Σητείας
Μπορεί να ολοκληρώθηκε ο νέος, σύγχρονος, λειτουργικός και πραγματικά εντυπωσιακός αεροσταθμός του Δημοτικού Αεροδρομίου Σητείας, όμως ορατός είναι ο κίνδυνος να μην λειτουργήσει κατά την έναρξη της προ των πυλών τουριστικής σαιζόν.

Οι λόγοι μίας τέτοιας απευκταίας εξέλιξης είναι οικονομικοί. Μία μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην πληρωμή της αναδόχου εταιρίας. Τα 530.000 ευρώ θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί τουλάχιστον πριν από τρεις μήνες. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Μάλιστα η ανάδοχος εταιρία έχει ενημερώσει και γραπτώς τόσο το Δήμο, όσο και φορείς της περιοχής επισημαίνοντας τον κίνδυνο να δημιουργηθεί κάποια εμπλοκή στη λειτουργία του νέου κτιρίου.
Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν λίγο πριν την έναρξη της νέας τουριστικής σαιζόν και σε μία εποχή που οι προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας είναι μεγάλες σε σχέση με την αξιοποίηση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων και γενικότερα το νέο ρόλο του αεροδρομίου Σητείας, ενός έργου που αναμένεται να συμβάλει στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής. Πρόκειται εξάλλου για ένα «όνειρο» και ένα μεγαλεπήβολο στόχο της τοπικής κοινωνίας, που ναι μεν έλαβε σάρκα και οστά, όμως ελλοχεύει ο κίνδυνος να μη γίνουν αισθητά τα αποτελέσματα του.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας