Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ιεράπετρα - Κινδύνεψαν παπάς και παπαδιά - Έπεσαν σε γκρεμό 50 μέτρων

Ο 80χρονος εφημέριος της Νέας Ανατολής Ιεράπετρας παπα-Γιάννης Ζερβάκης και η πρεσβυτέρα του είχαν τη βοήθεια του Θεού και όλων των αγίων την πιο κατάλληλη στιγμή όταν τη χρειάστηκαν.
Μόνο έτσι μπορεί να εξηγήσει κανείς ότι έπεσαν με το ημιφορτηγάκι τους σε γκρεμό βάθους 50 μέτρων και σώθηκαν.
Το αυτοκίνητό τους, πέφτοντας στο γκρεμό, δεν πήρε τούμπες αλλά έμεινε όρθιο και εκείνοι βγήκαν με ελαφρά τραύματα, μέσα από τους αγκαθωτούς ασπαλάθους. Ειδοποίησαν από το κινητό τους την Αστυνομία και μια ώρα αργότερα ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και διακομίστηκαν με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Γύρω στις 9:30 χθες το πρωί ο 80χρονος παπάς της ενορίας Νέας Ανατολής Ιεράπετρας πήρε με το βανάκι του, μάρκας Ρενό, την παπαδιά και ξεκίνησε το δρομολόγιό του με προορισμό το Ηράκλειο μέσω Βιάννου. Λίγο πριν τις Μουρνιές πάνω σε μια επικίνδυνη στροφή έπεσε από το σκιάδιο ηλιοπροστασίας κάποιο αντικείμενο στο πρόσωπο του εφημέριου που είχε το νου του στο δρόμο. Εκείνος αιφνιδιάστηκε και προσπαθώντας να πιάσει αυτό το αντικείμενο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, που εκτράπηκε από την πορεία του και έπεσε στον γκρεμό.
Η τρελή πορεία του αυτοκινήτου σταμάτησε σε συστάδα αγκαθωτών θάμνων, οι οποίοι λειτούργησαν σαν "μαξιλάρι" και κράτησαν πιθανότατα στη ζωή το ζευγάρι των ηλικιωμένων. Αν περνούσε από το σημείο αυτό το αυτοκίνητο θα σταματούσε μετά από άλλα 50 μέτρα στο βάθος της ρεματιάς, με κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους οι δυο επιβαίνοντες σε αυτό.

Επιχείρηση σωτηρίας
Οι δυο τραυματίες, μετά από το πρώτο σοκ που υπέστησαν κι όταν κατάλαβαν ότι μπορούσαν να κινηθούν παρά τους πόνους που ένιωθαν σε όλο τους το σώμα, βγήκαν από το αυτοκίνητό τους και προσπάθησαν να ανέβουν στον κεντρικό δρόμο. Δεν τα κατάφεραν όμως γιατί οι αγκαθωτοί θάμνοι τους εμπόδιζαν να κινηθούν. Έτσι, κάθισαν σε ένα μικρό πλάτωμα που βρήκαν και κάλεσαν το 100 στον Άγιο Νικόλαο για βοήθεια. Από εκεί ξεκίνησε η επιχείρηση της σωτηρίας τους. Ειδοποιήθηκε αμέσως η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο τομέας ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, ασθενοφόρο του οποίου κατά τύχη επέστρεφε στην έδρα του.
Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, επιπυραγός Παναγιώτης Καράμπελλας, με δυο οχήματα και 7 πυροσβέστες λίγη ώρα αργότερα έφταναν μαζί με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 20ό χλμ. Ιεράπετρας-Βιάννου, και ξεκινούσαν την επιχείρηση ανάσυρσης των τραυματιών. Οι εκπαιδευμένοι πυροσβέστες έβαλαν στο ειδικό διασωστικό φορείο πρώτα τη γερόντισσα, που είχε κατάγματα στα πλευρά και πονούσε πάρα πολύ, την ανέβασαν στο δρόμο, όπου περίμενε το ασθενοφόρο, και συνέχισαν με την ανάσυρση του ιερωμένου, που φαινόταν καλύτερα στην υγεία του.

«Πασχαλινό θαύμα!»
Όλοι στη Νέα Ανατολή όπου λειτουργεί ο παπα-Γιάννης μιλούν για ένα θαύμα λίγες μέρες πριν την Ανάσταση του Κυρίου, καθώς γνωρίζουν ότι, αν το αυτοκίνητο έφτανε μέχρι τα βάθη της απόκρημνης ρεματιάς, δε θα είχαν επιζήσει οι δυο ηλικιωμένοι επιβάτες του ή δε θα τους είχε δει κανείς, γιατί δεν υπάρχει οπτική επαφή από τον επαρχιακό δρόμο Ιεράπετρας-Βιάννου.
(Φωτογραφία αρχείου)
Νίκος Πετάσης

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας