Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Οι θυελλώδεις άνεμοι δεν επιτρέπουν εκκένωση του "Β.Κορνάρος"


Oυδείς κίνδυνος υπάρχει για τους 227 επιβάτες και το 55μελές πλήρωμα του πλοίου "Βιτσέντζος Κορνάρος", που προσάραξε στο λιμάνι της Κάσου χθες αργά το βράδυ.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά προς Μήλο - Θήρα - Ανάφη - Ηράκλειο - Σητεία - Κάσο - Κάρπαθο - Διαφάνι - Χάλκη - Ρόδο με επιστροφή και στην προσπάθεια να έσει στο λιμάνι της Κάσου, κόλλησε στα αμμώδη και προσάραξε.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το πλοίο παρασύρθηκε και χτύπησε στον προβλήτα εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και στη συνέχεια προσάραξε  πάνω στον κυμματοθραύστη του λιμανιού, σε αμμώδη αβαθή και κοντά στην στεριά.
Αμεση ήταν η κινητοποίηση, αφού αμέσως μετά έσπευσαν επί τόπου για βοήθεια αλιευτικά σκάφη, ωστόσο δεν μπόρεσαν να προσφέρουν πολλά, λόγω των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών. Εγινε μάλιστα προσπάθεια από τα αλιευτικά για να βοηθήσουν το πλοίο να ξεκολλήσει, όμως κάτι τέτοιο δεν στάθηκε δυνατό, και τώρα αναμένεται ρυμουλκό ώστε να βοηθήσει το "Β.Κορνάρος" να βγει από την δύσκολη θέση.
Για τον ίδιο λόγο - την έντονη κακοκαιρία - δεν στάθηκε δυνατό να γίνει εκκένωση του πλοίου και μεταφορα των επιβατών,  ενώ ανεμένεται το μεσημέρι να έλθει από την Μύκονο ρυμουλκό ώστε να βοηθήσει στην αποκόλληση του πλοίου.
Πάντως οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ξεπερνούν τα 8 μποφώρ.     
Οι επιβάτες και το 55μελές πλήρωμα δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο όπως επιβεβαίωσε και ο καπετάνιος του πλοίου, Δημήτρης Λάβας στο Mega.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας