Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με καταιγίδες και χιόνια


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Παρασκευή και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια κυρίως στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες 7 με 8 Μποφόρ.

Σύμφωνα, με τον μετεωρολόγο κ. Μανόλη Λέκκα, βαρομετρικό χαμηλό κινούμενο από την κεντρική Μεσόγειο προς την περιοχή της Νότιας Αδριατικής-Β. Ιονίου αναδιοργανώνεται και βαθαίνει επηρεάζοντας σταδιακά από την Παρασκευή το πρωί τον καιρό της χώρας.  
Έντονα καιρικά χαρακτηριστικά αναμένεται να σημειωθούν στην Δυτικά Ελλάδα, στη Στερεά έως και την Πελοπόννησο. Ισχυρές βροχές ή και καταιγίδες, θα σημειωθούν, καθώς και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν νότιοι πολύ ισχυροί.
Η διέλευση αυτού του βαρομετρικού χαμηλού, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, δεν προβλέπεται να επηρεάσει στον ίδιο βαθμό και την Κρήτη. Αναμένεται πολύ πιο ήπια αλλαγή στο σκηνικό του καιρού της Κρήτης με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές - πιθανά πιο ισχυρές την Κυριακή - τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας, καθώς και την πρόσκαιρη ενίσχυση των ανέμων από νοτιοδυτικές έως και δυτικές διευθύνσεις.
Πιο αναλυτικά ο καιρός για το επόμενο τριήμερο προβλέπεται:

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015
Αρχικά αναμένεται καλός καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Από το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται σταδιακή αύξηση των νεφώσεων από τα δυτικά της Κρήτης και προς τις βραδινές ώρες πιθανή ασθενής βροχή, κυρίως στα δυτικά και Νότια. Παροδικές ασθενείς βροχές ενδεχομένως να σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της Κρήτης κατά τη διάρκεια των νυκτερινών ωρών.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές έως και δυτικές διευθύνσεις, αρχικά στα 3 έως 4 Μποφόρ ενισχυόμενοι όμως αργότερα στα 5 έως 6 (στα πελάγη έως και 7), κυρίως στα δυτικά της Κρήτης.
Η θερμοκρασία διατηρείται σε καλά για την εποχή επίπεδα με την ελάχιστη στους 11 βαθμούς Κελσίου και τη μέγιστη να πλησιάζει και πάλι τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015
Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, ο καιρός το Σάββατο θα είναι γενικά άστατος με διαστήματα καλοκαιρίας αλλά και με πρόσκαιρη αύξηση των νεφώσεων, με πιθανότητα για ασθενείς παροδικές βροχές κυρίως στα Δυτικά και τα Νότια της Κρήτης. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από νοτιοδυτικές έως και δυτικές διευθύνσεις περισσότερο ενισχυμένοι κατά τόπους.
Στις περισσότερες περιοχές η ένταση των ανέμων θα είναι στα 4 έως 5 Μποφόρ, ενώ στις δυτικές περιοχές, στα νότια του νησιού και σε κάποιες περιοχές στα βόρεια της Κρήτης (Ρέθυμνο-Ηράκλειο) η ένταση των ανέμων θα φθάνει έως και τα 6 Μποφόρ (στα πελάγη έως και 7 Μποφόρ). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση με την ελάχιστη στους 9 βαθμούς Κελσίου και τη μέγιστη στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015
Το πρωί της Κυριακής, τώρα σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, αναμένεται να είναι καλός ο καιρός, στη συνέχεια όμως αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη Κρήτη, με βροχές κατά περιόδους - πιθανά κατά τόπους λίγο πιο έντονες ή και εκδήλωση τοπικών καταιγίδων, κυρίως στα νότια - θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το υπόλοιπο της ημέρας.
Οι άνεμοι συνεχίζουν να διατηρούνται από νοτιοδυτικές - δυτικές διευθύνσεις στα 4 έως 5 Μποφόρ, ενώ στις νότιες και ανατολικές περιοχές της Κρήτης η ένταση τους θα φθάνει έως και τα 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από τους 8 βαθμούς Κελσίου έως τους 15 βαθμούς Κελσίου.
Εναλλαγές στο σκηνικό του καιρού, με διαστήματα πρόσκαιρης καλοκαιρίας, αλλά και περιόδους κακοκαιρίας, με βροχές - κατά τόπους ισχυρές - θα συνεχίσει ο καιρός να επηρεάζει την Κρήτη έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Οι αλλαγή των ανέμων από βόρειες διευθύνσεις από την Τετάρτη θα προκαλέσει περαιτέρω μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας