Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Η μεταστέγαση στο Πολύκεντρο του Ωδείου και της Φιλαρμονικής Σητείας

Η μεταστέγαση στο Πολύκεντρο του Ωδείου και της Φιλαρμονικής Σητείας
Υπό την προεδρία του κ. Λεωνίδα Τερζή Αντιδημάρχου Σητείας συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σητείας. Συζητήθηκε η σύνταξη σχεδίου αναμόρφωσης προϋπολογισμού εσόδων- εξόδων του Δήμου Σητείας έτους 2014. Όπως είπε ο κ. Τερζής, «κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός δέχεται αρκετές τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια εκτέλεσής του, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν και τις ανάγκες ή τα έσοδα που έχει την δεδομένη χρονική περίοδο ο Δήμος. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού και το ποσό των 5.000 για υλοποίηση παρεμβάσεων στο εσωτερικό χώρο του "Πολύκεντρου" με σκοπό τη μεταστέγαση του Δημοτικού Ωδείου και της Φιλαρμονικής. Θα πρέπει το "Πολύκεντρο", που είναι φορέας εκτέλεσης δράσης υλοποίησης πολιτιστικών δρώμενων, να φιλοξενήσει το Ωδείο και τη Φιλαρμονική προκειμένου να αποκτήσει περισσότερη ζωή και να γίνει προσβάσιμο και επισκέψιμο σε περισσότερο κόσμο».
Η μεταστέγαση του Ωδείου και της Φιλαρμονικής κρίνεται αναγκαία δεδομένου ότι το κτίριο "Έλενα", όπου φιλοξενούνται μέχρι σήμερα, δεν είναι σε καλή κατάσταση και σίγουρα όχι κατάλληλο. Προκειμένου να έχουμε ένα καλύτερο χώρο για τα παιδιά, τους δασκάλους και τους συμμετέχοντες στην Φιλαρμονική αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην τροποποίηση κάποιων χώρων του Πολύκεντρου για να στεγαστούν».
Ερωτηθείς ο κ. Τερζής για τον χρονικό ορίζοντα του όλου εγχειρήματος -η σχετική γνωστοποίηση και προσπάθεια είχε ξεκινήσει πριν περίπου ένα χρόνο, απάντησε: «Σήμερα Παρασκευή θα τεθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός, που χθες ενέκρινε η Επιτροπή. Θα ακολουθήσει η κατακύρωση της νομιμότητας του από την Περιφέρεια και προχωρούμε κατόπιν στις εργασίες. Θεωρώ ότι λογικά μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει γίνει η μεταστέγαση».
Μ.Ψ.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας