Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Μπαράζ πυρκαγιών στο νομό Λασιθιου


Μπαράζ πυρκαγιών στο νομό Λασιθιου
Μετά την φωτιά που εκδηλώθηκε στην Ζάκρο και σβήστηκε νωρίς το βράδυ της Κυριακής ακόμα 2 εκδηλώθηκαν λίγες ώρες αργότερα με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Η δεύτερη στο δασάκι του Κουτσουρά όπου ο αέρας δυσκολεύει τους πυροσβέστες και τους εθελοντές ενώ λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα η πυροσβεστική ενημερώθηκε για ακόμα μία πυρκαγιά στις Μάλλες. Σχεδόν το σύνολο της πυροσβεστικής δύναμης του νομού βρίσκεται επί ποδός.

Στο Δασάκι Κουτσουρα
 Σε εξέλιξη είναι  από χθες  φωτιά   που ξέσπασε  κοντά στο δασάκι του Κουτσουρά στο Δήμο Ιεράπετρας.  Το δύσβατο της περιοχής σε αρκετά σημεία   δυσκόλεψε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσε επί τόπου.  Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη και κατά του δυνατού αέρα που έπνεε στην περιοχή. Για την κατάσβεση έχουν συνδράμει άνδρες της Πυροσβεστικής και  20 πυροσβεστικά οχήματα   από όλη την Κρήτη αφού η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των καιρικών συνθηκών και καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια  για την προστασία του μοναδικού  σε φυσικό κάλος Δασάκι του Κουτσουρά.
  
ΘΑΝΟΣ Κ.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας