Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δυο Σητειακών που είχαν πάει για ψάρεμα

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο κατοίκων της Σητείας οι οποίοι το απόγευμα της Τρίτης ξεκίνησαν για ψάρεμα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή αλλά λόγω μηχανικού προβλήματος έμειναν για αρκετές ώρες στη θάλασσα.
Το Λιμεναρχείο Σητείας κινητοποιήθηκε άμεσα και εντόπισε το σκάφος.
Στην ανακοίνωση του το λιμεναρχείο Σητείας αναφέρει ότι η Υπηρεσία ενημερώθηκε τηλεφωνικά από ιδιώτη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 08-10-14, ότι ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος, με δύο επιβαίνοντες, μετέβη για διενέργεια αλιείας, απογευματινές ώρες της 07/10/14, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή κόλπου Σητείας και έκτοτε αγνοείται.
Άμεσα ενημερώθηκαν για το συμβάν το πλωτό περιπολικό σκάφος Υπηρεσίας μας, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, καθώς και παραπλέοντα ιδιωτικά επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη προκειμένου διεξάγουν έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, προς εντοπισμό εν λόγω ερασιτεχνικού σκάφους. Κατόπιν ερευνών το πλωτό περιπολικό σκάφος Υπηρεσίας μας εντόπισε το ερασιτεχνικό σκάφος να πλέει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή όρμου "ΧΟΧΛΑΚΙΑ", με τους δύο επιβαίνοντες να είναι καλά στην υγεία τους.
Με τη συνδρομή του πλωτού περιπολικού σκάφους το εν λόγω ερασιτεχνικό σκάφος κατέπλευσε σε πλησιέστερο προασπισμένο από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, όπου και προσέδεσε ασφαλώς.
Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ α.α.
Υποπ/ρχος Λ.Σ. ΠΑΤΤΑΚΟΣ Γεώργιος

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας