Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο Τύπου Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Σητείας

Συνδημότισσες, συνδημότες

Αισθανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωση, ως Δημοτική ομάδα της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Σητείας, να κοινοποιήσουμε ορισμένες διαπιστώσεις από τη μέχρι τώρα συμμετοχή μας στο Δήμο.


Μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας:

Ασκούμε δυναμικά και χωρίς προκαταλήψεις τον ρόλο της αντιπολίτευσης, υπερψηφίζοντας τις θετικές εισηγήσεις της Διοίκησης αλλά και καταψηφίζοντας όποιες παρουσιάζουν ανεπάρκεια τεκμηρίωσης ή αιτιολογημένη αντίθεση μας.

Δεν περιοριζόμαστε μόνο σε κριτική της Διοίκησης αλλά παράλληλα, με δικές μας εισηγήσεις, προσπαθούμε να μεταφέρουμε στο Δημοτικό συμβούλιο τον παλμό της τοπικής κοινωνίας, τις αγωνίες των δημοτών, των συλλογικοτήτων τους αλλά και τις προγραμματικές μας θέσεις.

Αναπτύσσουμε προτάσεις και πρωτοβουλίες με κριτήριο το συλλογικό συμφέρον ( π.χ. επαπειλούμενη εγκατάσταση Βιοαερίου στη Γκέλα, κίνδυνος απομάκρυνσης του ΤΕΙ, υπολειτουργία του Νοσοκομείου, αποψίλωση Υπηρεσιών, καταστροφή της παραλίας, προβλήματα της ανάπλασης- κυκλοφοριακό, προβλήματα κοινοτήτων, έλλειμμα ανάπτυξης, αθλητικών υποδομών κ.λ.π.).

Όμως μέχρι σήμερα σε ότι πρωτοβουλίες και προτάσεις μας, σχεδόν πάντα, βρίσκουμε εμπόδια από το, με ζήλο εφαρμοζόμενο, δημαρχοκεντρικό σύστημα.

Χαρακτηρίζεται, σχεδόν κάθε παρέμβαση μας, ως κακοπροαίρετη, κακόβουλη, ως προσπάθεια προσωπικής προβολής και με αυτό το πνεύμα καταψηφίζεται στη συνέχεια από τη σιωπηλή πλειοψηφία.

Ενοχοποιείται η κριτική στάση μας ως άγνοια του κανονισμού και ως εμπόδιο στο γρήγορο «ξεπέταγμα» της έγκρισης των, φτωχών σε βάθος, διαφάνεια και επεξεργασία, εισηγήσεων των διοικούντων με την επίκληση επειγόντων προθεσμιών και απαράβατων νομικών υποχρεώσεων.

Διαπιστώνουμε λοιπόν στη πράξη ότι η άσκηση της πολιτικής στο Δήμο με αυταρχικές αντιλήψεις, σε συνδυασμό με τις κομματικές και πελατειακές εξαρτήσεις της, αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες υποβάθμισης της σχέσης και της αποστασιοποίησης του Δημότη από το Δήμο και τα κοινά.

Η υστέρηση σε δημοκρατικές διαδικασίες και η έλλειψη προτεραιοτήτων έχουν ως συνέπεια την αδυναμία της Διοίκησης να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα χρόνια προβλήματα .

Πιστεύουμε ότι : Το Δημοτικό συμβούλιο πρέπει να ασχοληθεί όχι απλά με τη διαχείριση της καθημερινότητας του πολίτη, αλλά και με την ιεράρχηση και υλοποίηση οραματικών δομών και υποδομών, τα οποία θα θέτουν βάσεις για την οικονομική ανάπτυξη.

Ο Δήμος, για να είναι αποτελεσματικός, πρέπει να λειτουργεί ως θεσμός άμεσης δημοκρατίας, σε συνεχή και ισότιμη διαβούλευση, συνεργασία και δράση με τους φορείς και τους πολίτες, η οποία να μετασχηματίζεται σε αποφάσεις και δράσεις.

Μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση ενισχύοντας την συμμετοχή των Δημοτικών συμβούλων και των Τοπικών κοινοτήτων αλλά και των ίδιων των Δημοτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.
Συνδημότες, συνδημότισσες

Είναι απαραίτητη η συμμετοχή σας στη διαμόρφωση και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης, με όραμα και μακροχρόνιο σχεδιασμό για την ανάπτυξη της περιοχής, για την επίτευξη του κοινού μας στόχου, που είναι ένας ανθρώπινος, δυναμικός και πρωτοπόρος Δήμος.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

Συνολικες προβολες σελιδας